ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Дистанційне навчання в ХДАЕУ на кафедрі фізики та загальноінженерних дисциплін в умовах карантину

Відповідно до виконання вимог наказу ДВНЗ «Херсонський державний аграрний університет» від 12.03.2020 р. № 13-ОД «Про невідкладні заходи щодо запобігання захворюванням, викликаним коронавірусом COVID-19» викладачі кафедри фізики та загальноінженерних дисциплін (завідувач кафедри доцент О.М. Кияновський, доцент В.В. Заводянний, старший викладач к.т.н. Т.А. Ємел’янова, старший викладач О.В. Корінь, асистент О.Ю. Сакара) активно долучилися до використання технологій дистанційного навчання в організації освітнього процесу під час карантину.

Разом з тим також виконується робота згідно індивідуальних планів - наукова, науково-методична, організаційна тощо.

Здобувачі вищої освіти вважають найбільш зручним використання Viber, Telegram, е-mail, Skype, які дозволяють спілкуватися навіть тоді, коли деякі учасники груп знаходяться у сільській місцевості без постійного доступу до Internet.

Усі учасники груп мають можливість спілкування як з викладачем, так і з рештою студентів. Дуже зручно відправляти та отримувати таким чином усі необхідні матеріали у вигляді файлів з методичними рекомендаціями до виконання лабораторних, практичних робіт, фото з додатковими матеріалами, відеофільмами навчального матеріалу, створеними викладачами власноруч тощо.

Постійно здійснюється контроль за виконанням завдань, які отримують здобувачі вищої освіти, викладачі перевіряють розв’язання задач, виконання розрахунково-графічних та лабораторних робіт.

Навчання здобувачів вищої освіти на кафедрі відбувається в повній відповідності з навчальними програмами та планами.

Викладачі кафедри здійснюють освітній процес під час карантину за допомогою різноманітних форм та методів дистанційного навчання, які, звісно ж, можна вдосконалювати постійно.

Особливу увагу приділено організації самостійної роботи здобувачів вищої освіти під час карантину.

Важливо, що дистанційне навчання сприяє самостійній пізнавальній діяльності здобувачів вищої освіти, їх творчій, науковій роботі у процесі навчання, є важливою умовою підвищення та розвитку рівня здібностей, самовдосконалення, формування базових та професійних вмінь, компетенцій, успішного професійного зростання.

Автор: завідувач кафедри фізики та загальноінженерних дисциплін О.М. Кияновський (01.04.2020 р.)