ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Що таке сьогодення? Вміти ефективно працювати на відстані та розумітися на технологіях!

  

Березневий дайджест новин біолого-технологічного факультету

Світ змінюється, змінюються технології викладання дисциплін у вищому навчальному закладі. Зокрема, це спостерігається і на кафедрі технології виробництва продукції тваринництва біолого-технологічного факультету Херсонського державного аграрно-економічного університету. Так, з усіх дисциплін, що закріплені за викладачами кафедри розроблено і підготовлено матеріали для дистанційного навчання в різних web-середовищах. Кожен викладач разом із здобувачами обрали свій формат віддаленого навчання, з використанням дистанційних технологій.

Незважаючи на заходи, які запобігають поширенню захворювань, викликаним короновірусом COVID-19 під час карантину (наказ Університету № 13-ОД від 12 березня 2020 року), всі ці технології дають можливість та бажання опановувати знання в скрутній ситуації, та успішним завершенням навчального року.

Студенти мають доступ до лекційних і практичних завдань з відповідними онлайн-консультаціями викладачів у Viber, Messenger тощо.

 

Виконання завдань студентом кожної теми фіксується в електронній формі та надається у групу.

 

У період вимушеного дистанційного навчання здобувачі першого (бакалаврського) рівня вищої освіти біолого-технологічного факультету спеціальності «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва» продовжують своє становлення як майбутніх фахівців-технологів і виявили своє бачення навчального процесу у новій формі.

«Перевагами такого навчання є те, що студент сам планує свій графік роботи, але не завжди домашня атмосфера сприяє навчанню. Спочатку адаптуватись до дистанційної форми було важко, але потім, приклавши зусилля все вдалось дуже швидко і навчатись стало навіть цікаво, можна мислити за рамками навчального процесу, що добре впливає на якість засвоєння навчального предмету. Хотілось би більше відеоматеріалу, тоді теми занять засвоюються краще і систематично впорядковуються. У свій вільний час встигаю займатись спортом, читаю книжки, адже не варто забувати про розвиток себе, як особистості», - поділився Павло Суровицький, студент 4 курсу.

 

Адаптуватись до дистанційного навчання було досить легко, - своїми враженнями поділились студентки Крістіна Овдієнко та Тетяна Оскирко, – оскільки в будь-який свій вільний час можна зайти у web-середовище, взяти завдання, виконати його, надіслати викладачу і отримати відразу зворотній зв'язок щодо зарахування заняття. Поряд із навчанням можемо займатись своїми супутніми справами, це дуже зручно. Інколи виникають додаткові питання, але можна завжди звернутись до викладача у онлайн-форматі в індивідуальному порядку за роз’ясненнями. Враховуючи, що навчаємось на останньому курсі, ми готуємось до випускних іспитів, повторюємо пройдений матеріал, вивчаємо англійську мову на онлайн-курсах.

Звичайно, цікавіше вивчати дисципліну в аудиторії з викладачем, - діляться думками Любов Майстер і Владислава Колесник, - бо буває важко зосередитись на вивченні матеріалу, багато відволікаючих чинників, у тому числі, хатні справи. В університеті все таки цікавіше, бо є візуалізація предмету, лабораторні дослідження з викладачем. Але є й перевага дистанційного навчання: засвоювати матеріали можна у зручний час, всі теми занять подаються викладачами в доступній формі. Хотілось би більшої кількості різноманітних завдань, тестів. У свій вільний час, - зазначає Владислава, - я ще встигаю малювати картини, виділяю час на перегляд серіалів, продовжую навчання англійської мови.

 

Таку ж думку поділяє і студентка Анастасія Троянова. – Спочатку було важко адаптуватись, а згодом звикла і тепер не уявляю як повернусь до звичного традиційного навчання.

 

Отже, успіх дистанційної роботи залежить від правильної її організації. Систематична робота, вчасне опрацювання матеріалу та виконання індивідуальних завдань у визначені терміни, сприяє підвищенню ефективності самостійної роботи і процесу навчання в цілому.

Автори: доценти кафедри ТВПТ Олена Ведмеденко, Наталія Корбич (за редакцією Прес-центр (БТФ) Кривий В.В) (01.04.2020)