ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Засідання наукового гуртка

У рамках Українського проекту бізнес-розвитку плодоовочівництва UHBDP 11 березня 2020 р. відбулося чергове засідання гуртка кафедри економіки та фінансів «Економіст, Підприємець, Фінансист» на тему: «Нішеві продовольчі культури: перспективи їх розвитку».

Засідання відкрив проректор з наукової роботи та міжнародної діяльності, координатор цього проекту від університету д.с.-г.н., професор Аверчев Олександр Володимирович.

 

Зі вступним словом виступила Степанова Маргарита Михайлівна - к.е.н., заступник директора Департаменту сільського господарства та зрошення Херсонської обласної державної адміністрації. Вона розповіла про нішеві культури Херсонщини та про актуальність і важливість цієї теми. Надавши настанови здобувачам вищої освіти на майбутнє, відмітила, що Херсонська область багата різномаїттям як традиційних так і рідкісних овочевих культур. І можливо, саме студенти Херсонського державного аграрно-економічного університету, будуть першими хто відкриє свій бізнес по виробництву та переробці нішевої продукції.

 

Зі своїми темами виступили члени гуртка:

 

Рикун Єлизавета - «Прогноз виробництва овочів на Півдні України».

 

Сімоненко Тетяна - «Перспективи бізнесу з вирощування м’яти».

Сложинська Вікторія - «Сучасні тренди створення інноваційних продуктів з кавуна».

 

Дядченко Тетяна - «Сучасний стан та проблеми вирощування цукрових буряків».

 

Ляху Карина - «Сучасний стан та перспективи розвитку виробництва томатів на Півдні України».

Гуртківці підготували цікаві доповіді з презентаціями, розповіли про перспективи та проблеми виробництва цих культур, про цікаві проекти їх переробки та можливість виходу на зарубіжний ринок.

 

Підбиваючи підсумок засідання гуртка, доцент Бойко Людмила Олександрівна наголосила, що нішеві культури, нажаль, привертають значно менше уваги аграріїв, ніж традиційні найбільш поширені зернові та олійні, такі як пшениця, кукурудза, соняшник і соя. Однак їх економічний потенціал, у тому числі і експортний, є не менш значущим для розвитку агробізнесу, а за рівнем прибутковості вирощування окремих із цих культур може істотно перевищувати найбільш поширені його види та напрями.

Автор: Бойко Л.О. (12.03.2020)