ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Вибір професії – важливий крок для випускника! (профорієнтаційний захід кафедри загальноекономічної підготовки)

У наш час актуальною є проблема допомоги випускникам загальноосвітніх навчальних закладів у професійному самовизначенні. «Яку професію чи спеціальність обрати?», «У якому виші навчатися?» – саме ці питання хвилюють кожного здобувача освіти та його батьків, бо відповіді сприятимуть реалізації особистісного потенціалу.

З метою активізації профорієнтаційної роботи викладачі кафедри загальноекономічної підготовки 04 березня 2020 року організували для учнів 11 класу Білозерського наукового ліцею імені О. Я. Печерського захід «ХДАУ– заклад, що поєднує традиції та якісну освіту». Цей день для 11-класників видався насиченим. Із цікавістю ліцеїсти слухали лекцію-презентацію «Як організувати власну справу» (Рудік Н.М.), відвідали лабораторію фізики (Кияновський О.М.) та Анатомічний музей (Папакіна Н.С.).

Здобувачі освіти  були поінформовані про умови вступу на навчання для здобуття вищої освіти, про напрями та спеціальності: «Готельно-ресторанна справа», «Туризм» – Крикунова В.М.; «Фінанси, банківська справа та страхування» – Карнаушенко А.С.; «Публічне управління та адміністрування», «Право» – Фесенко Г.О. Також ліцеїстів-випускників зацікавила інформація про особливості освітнього процесу, перспективи майбутнього працевлаштування, останні досягнення колективу навчального закладу.  Зокрема, зверталася увага присутніх на те, що здобувачі  вищої освіти  ДВНЗ «ХДАУ» мають широкі можливості для практичної підготовки, занять науково-дослідною роботою, спортом, художньою самодіяльністю, забезпечені сучасними умовами проживання.

Наприкінці зустрічі ліцеїсти, окрім корисної інформації та позитивних емоцій, отримали ще й  пам’ятні подарунки.

 

Автор: Аверчева Н.О. (04.03.2020 р.)