ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Спершу - олімпіада, а вже потім… – Валентинів день

Саме в такій, а ніяк не іншій послідовності, готуються до Дня всіх закоханих студенти, які навчаються за спеціальністю «Публічне управління та адміністрування» економічного факультету Херсонського державного аграрного університету.

Сьогодні, коли вже стрімкими темпами всі готувалися до святкування, наші студенти проходили випробування І туру Всеукраїнської студентської олімпіади з нашої спеціальності.

І це була направду своєрідна перевірка на вміння майбутніх управлінців, керівників державних структур та органів самоврядування не тільки цінувати красу і велич високих почуттів, сімейних цінностей, а ще й чітко знати конституційно-правові основи держави, функції її виконавчих структур, законодавчу базу соціальної політики та багато інших уже вирішених та досі невирішених проблем гуманітарного спрямування. А ще - відповідальність тих, хто професійно опікуватиметься такою вкрай важливою для життєдіяльності кожної людини сферою.

У цих лютневих інтелектуальних перегонах взяли участь студенти 3-го та 4-го курсів, які навчаються за спеціальністю «Публічне управління та адміністрування».

Проходили вони у форматі тестових завдань. А було їх немало - 200 запитань. І це тільки з теоретичних знань, а ще ж були конкретні індивідуальні ситуативні вправи. Та наші студенти успішно впоралися з цими почасти нелегкими завданнями. Тож завтра радо відсвяткують День Святого Валентина.

А з понеділка – знову готуватимуться до фінального туру вже в Києві. Проходитиме він на базі кафедри «Теорії та практики управління» факультету соціології і права Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського». Звісно ж, які будуть тести і ситуативні завдання, ми не знаємо. Але відомо з минулих років: вони постійно оновлюються, актуалізуються, тож знову будемо сумлінно готуватися. Навіть напередодні великих свят…

 

Автор: Олена Вольська, доктор наук із державного управління, професор кафедри «Публічного управління та адміністрування» економічного факультету ХДАУ (14.02.2020)