ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Лекція від Держпраці про переваги офіційного працевлаштування та безпечну працю

З метою підвищення загального рівня правової культури та набуття необхідного рівня правових знань в галузі трудового законодавства та охорони праці інспектори Головного управління Держпраці у Херсонській області провели лекцію для здобувачів вищої освіти Херсонського державного аграрного університету.

Так, заступник начальника управління — начальник відділу з питань додержання законодавства застрахованих осіб, працевлаштування інвалідів, з питань дитячої праці та інших нормативно-правових актів управління з питань праці Головного управління Держпраці у Херсонській області Вероніка Гезь повідомила про переваги офіційного працевлаштування та зауважила, що лише при належному ставленні до своїх прав усі майбутні працівники будуть забезпечені державними гарантіями, такими як: своєчасно виплачена заробітна плата не нижче гарантованого мінімального розміру, захист від незаконного звільнення, гарантоване право на відпочинок, безпечні умови праці, оплата тимчасової непрацездатності, страхові виплати при нещасному випадку на виробництві або професійному захворюванні тощо.

Зокрема, фахівець звернула увагу на переваги укладання трудового договору перед цивільно-правовими угодами та зазначила, що роботодавець, який не оформляє офіційно працівників, позбавляє їх трудового стажу та гідної пенсії у майбутньому.

Крім того, присутнім було роз’яснено відмінності таких понять, як стажування та випробування при прийнятті на роботу.

В свою чергу, головний державний інспектор відділу нагляду в промисловості Сергій Шахов роз’яснив студентам різні види інструктажів з питань охорони праці та навів реальні приклади зі своєї практики щодо виробничого травматизму.

На завершення лекції студенти мали змогу особисто поспілкуватися з представниками Головного управління та отримати кваліфіковані відповіді на запитання.

Дякуємо начальнику Головного управління Держпраці у Херсонській області Віталію Берлиму за сприяння в проведенні лекції!

 

Автор: Олеся Ревтьо (12.02.2020)