ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Виїзне заняття в Біосферний заповідник «Асканія-Нова»

В рамках  проекту UHBDP під керівництвом проректора з наукової  роботи та міжнародної  діяльності, д.с.-г.н., професора ХДАУ Аверчева О.В. 12 листопада  2019 року для підвищення практичної підготовки здобувачів вищої освіти факультету водного господарства, будівництва та землеустрою спеціальностей 103-Науки про Землю, 194 – Гідротехнічне будівництво, водна інженерія та водні технології та 192 – Будівництво та цивільна  інженерія відбулось виїзне практичне заняття за темою: «Ознайомлення з охороною ґрунтів та навколишнього середовища» на прикладі Біосферного заповідника «Асканія-Нова» імені Фальц-Фейна.

 

Цілинний степ «Асканія-Нова» – єдина в Європі ділянка типчаково-ковилового степу, якого ніколи не торкався плуг, де представлені майже усі характерні типи рослинності та ґрунтів, має велику наукову, культурно-пізнавальну та практичну цінність.

Майбутні  здобувачі  отримали можливість, на прикладі Біосферного заповідника «Асканія-Нова», розширити свої знання про особливості з планування та організації території, формування проектів під сільськогосподарськими та декоративними культурами,  про охорону ґрунтів та навколишнього природного середовища.


 

Штатні екскурсоводи  заповідника ознайомили здобувачів ХДАУ з  одним  з найбільших на півдні України  - Біосферним  заповідником зі  штучно вирощеними лісами, старим ботанічним садом, акліматизаційним зоологічним парком та  орнітопарком.

Учасники виїзного практичного заняття висловлюють щиру подяку керівництву проекту UHBDP та його професійній команді за підтримку у проведенні заходів, які сприяють розширенню наочних знань майбутніх фахівців!

Автор: Музика Н.М. (13.11.2019)