ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Сучасні учні обирають навчання на канікулах в Аграрному

Херсонські школярі провели осінні канікули з користю, опановуючи нові знання та знайомлячись із азами науки. Це стало можливо, завдячуючи спеціальним програмам, які вже декілька років працюють у Херсонському державному аграрному університеті.

 

Осінні канікули розпочалися для херсонських школярів у Херсонському державному аграрному університеті, де на економічному факультеті працювали «Cyber school», «Smart Junior» і консорціум шкіл «School of Economics» та «School of Landscape Design». В рамках цих шкіл під керівництвом досвідчених викладачів школярі змогли набути практичних навичок, застосування методів наукових досліджень для пізнання реального світу та на власному досвіді зрозуміти, як народжуються відкриття.

Окрім цього, учні мали можливість взяти участь у командній роботі разом із зацікавленими однодумцями з метою отримання нових знань через проведення навчальних досліджень та навчитися розв’язувати цікаві задачі з фізики та математики.

Тиждень канікул виявився дуже насиченим та науково-пізнавальним. Викладачі залюбки ділилися своїми знаннями та досвідом, а школярі ознайомились з університетським життям та поринули у світ точних наук.

При чому, на заняттях математики, школярі почали вивчати основи теорії ймовірностей, розв’язували цікаві задачі. На уроках фізики дивувались та приймали участь у різноманітних експериментах та дослідах.

Зрозуміло, що окрім навчання, учні також грали в ділові ігри. Завдяки іграм у школі Економіки учні отримали навички біржової торгівлі та інвестицій, а також більш детально ознайомилися з реформою місцевого самоврядування, відчувши себе головою громади.

Активно прийняли участь у педагогічно-психологічній грі про культуру поведінки, а на вікторині «Математично - економічний крокодил» отримали теоретичні основи знань з економіки.

Також учні вчилися опиратися на факти та перевіряти на практиці свої припущення. Це сприяло формуванню навичок логічного мислення, які ґрунтуються на знаннях закономірностей.

У фіналі навчання, всі слухачі шкіл отримали сертифікати та поділилися незабутніми враженнями та побажаннями щодо наступних проектів та зустрічей.

Прес-центр ХДАУ Катерина Нікітенко