ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Науково-практична конференція здобувачів вищої освіти агрономічного факультету (секція кафедри ботаніки та захисту рослин)

26 березня 2019 року відбулась науково-практична конференція здобувачів вищої освіти агрономічного факультету “Наукові інновації ботаніки, фізіології, захисту і карантину рослин” (секція кафедри ботаніки та захисту рослин).

 

Конференцію відкрив доктор с.-г. наук, професор, проректор з наукової роботи та міжнародної діяльності Аверчев О.В., який звернув увагу учасників заходу на важливість залучення здобувачів вищої освіти до науково-дослідної роботи, перспективність розробки та впровадження органічних систем  землеробства в умовах Південного Степу України.

 

Конференцію відкрив проректор з наукової роботи та міжнародної діяльності, доктор с.-г. наук, професор Аверчев О.В.

 

Вступне слово в.о. завідувача кафедри ботаніки та захисту рослин, доктора с.-г. наук Марковської О.Є.

У конференції прийняли участь здобувачі вищої освіти 1-4 курсів першого (бакалаврського) рівня та 1 курсу другого (магістерського) рівня агрономічного факультету.

 

Конференція була присвячена актуальним проблемам ботаніки, фізіології, захисту і карантину рослин та пріоритетним напрямам їх вирішення. Перелік висвітлених на конференції наукових тем був досить різноманітним: мінеральне живлення рослин, явище гігантизму, незвичайні рослини та гриби, екзотичні фрукти, рослини-хижаки, карантинні шкідливі організми, проблеми інтродукції та акліматизації корисних комах, застосування ентомофагів, гербіфагів та біопрепаратів у біологічному захисті рослин, системи інтегрованого захисту сільськогосподарських культур від шкідливих організмів, удосконалення елементів технологій вирощування винограду, картоплі, овочевих та інших культур, сучасний стан та перспективи вирощування ефіроолійних культур. Під час конференції члени студентського наукового гуртка «Захист і карантин рослин» презентували результати наукових досліджень з екологічно безпечного захисту посівів фенхелю звичайного від шкідників, використання амброзієвого смугастого листоїда на півдні України.

Доповіді учасників конференції були науково-обґрунтованими, змістовними, методично грамотними, супроводжувались мультимедійними презентаціями. Слід відмітити глибокі знання доповідачів, наукову цінність проведених досліджень, широкий спектр висвітлених на конференції питань і окреслених напрямів подальшого наукового пошуку.

 

Вітаємо здобувачів вищої освіти з успішною участю в конференції!

Бажаємо нових звершень у науково-дослідній роботі!

Автор: Макуха О.В.