ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Традиційний зимовий бал вже вдруге зібрав гостей у Херсонському державному аграрному університеті

Викладачі та студенти, а також численні друзі університету дивували один одного класичними танцями та вишуканими манерами. Кожен факультет готував свій коронний номер, розігравши старовинні танцювальні номери між собою.

 

Студенти та викладачі економічного факультету виконали старовинний танець гальярда, що був поширений в Європі в XV—XVII столітті. На класичних балах, гальярду завжди виконували після павани, з якою вона утворювала двочастинну танцювальну сюїту.

 

 

На балу в аграрному університеті, павану виконували представники агрономічного факультету.

 

 

Студенти та викладачі факультету рибного господарства та природокористування виконували старовинний французький народний танець менует. Як за часів короля Людовика XIV, цей танець вже став придворним у ХДАУ.

 

Біолого-технологічний факультет підготував, на перший погляд просту, але видовищну польку, а факультет водного господарства, будівництва та землеустрою – мазурку.

 

 

Зрозуміло, що окрім «обов’язкової програми», всі бажаючі могли виконувати і «довільну». Тим паче, що не кожного дня випадає нагода танцювати під акомпанемент струнного квартету.

 

Вже традиційно серед присутніх ректор Юрій Кирилов розігрував лотерею, і проводили благодійний аукціон. Кожний факультет пропонував купити гостям тайний лот, пов'язаний із спеціальністю.

 

Рекорд тут побив лот факультету рибного господарства та природокористування. За кошик зі свіжими устрицями аспірант університету Юрій Ковальов заплатив 10 000 гривень!

 

Інші лоти, хоч і коштували поціновувачам екзотичних сувенірів дешевше, викликали не менший ажіотаж.

 

Несподіваним сюрпризом став подарунок від гостей, які виконали запальний танець, зірвавши гучні овації.

Отже, чарівний вечір в Аграрному університеті став справжньою зимовою казкою.

Автор: Прес-центр ХДАУ Катерина Нікітенко