ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Гарний еколог сьогодні – чисте довкілля та доглянута планета завтра!

Екологи – це ті фахівці, які намагаються пояснити, чому висихають річки, риба гине або влітку випадає сніг. Вони вивчають стан води, землі, повітря, вплив промислових відходів на рослини, тварин і людей. Якщо вміст шкідливих речовин вище критичного рівня, виявляють причини, складають прогноз розвитку ситуації. Фахівці вивчають наслідки запуску космічних ракет, контролюють діяльність шкідливих виробництв, стежать за утилізацією радіоактивних відходів., з'ясовують причини природних катаклізмів і розробляють шляхи найменшого впливу людей на природу.

Крім цього, доводиться бути експертами, проводити аналізи, вести наукову роботу у багатьох галузях: живої природи, енергетиці, токсичних забрудненнях, поводженні з відходами. Завдання еколога не лише знайти проблему, але й проаналізувати та запропонувати шляхи її вирішення.

Отримати відповідну вищу освіту на Херсонщині можна в Державному вищому навчальному закладі «Херсонський державний аграрний університет» за спеціальністю 101 «Екологія».

У навчальному процесі викладачі використовують сучасні мультимедійні технології та унікальне спеціалізоване ліцензійне програмне забезпечення світового рівня для моделювання та прогнозування різних екологічних ситуацій. Для студентів-екологів пропонується багато виробничих баз для удосконалення теоретичного та набуття практичного досвіду. В наш час це дуже важливо для роботодавців.

 

Виїзне практичне заняття майбутніх екологів аграрного університету 

Добре налагоджена співпраця з європейськими університетами, зокрема з Поморською академією м. Слупськ, Польща. Університети працюють за програмою подвійних дипломів зі спеціальності 101 «Екологія».

Перспективи для еколога в Україні багатообіцяючі. Фахівець з екології може працювати в органах державної влади, займати посади: начальника управління та відділу; інспектора постів екологічного контролю на кордоні; державного інспектора з охорони довкілля; державного інспектора з охорони природно-заповідного фонду; експерта служби державної екологічної експертизи; державний службовець в апараті органів державної влади з питань екології.

Чекаємо майбутніх абітурієнтів! 

Автор: Ходосовцева Ю.А. – доцент кафедри екології та сталого розвитку імені професора Ю.В. Пилипенка