ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Вишиванкове свято в Аграрному університеті

Сьогодні студенти, викладачі, керівництво Херсонського державного аграрного університету та численні гості провели фестиваль з нагоди Дня вишиванки, присвячений українській культурі та традиціям, який українці по всьому світі  проводять з метою популяризації національного одягу та збереження культурних цінностей України.

Гостей фестивалю привітав ректор Юрій Кирилов та голова Корабельної ради у м. Херсон Наталія Чорненька.

Цього року фестиваль розпочався з параду вишиванок, учні і студенти одягнені у вишиванки пройшли святковою ходою ХДАУ. Далі гостей фестивалю чекав флеш-моб на студентській площі університету, учасниками якого стали студенти аграрного університету, учні з обласних та районних шкіл та технікумів Херсонщини.

Під час фестивалю проводились і різноманітні розважальні конкурси для гостей. Переможців було визначено у таких номінаціях: краща чоловіча вишиванка, краща жіноча вишивака, найоригінальніша вишиванка, автентичність та флеш-моб року. Усі учасники флеш-мобу отримали грамоти та пам’ятні подарунки від університету.

Кафедра технологій переробки та зберігання сільськогосподарської продукції разом з кафедрою харчових технологій підготували страви української традиційної кухні. З самого ранку колективи кафедр разом зі студентами ліпили вареники з сиром, пекли оладки, смажили хрустики, варили узвар та компот, щоб пригостити гостей фестивалю свіжими, гарячими гостинцями.

Для найменших гостей свята цей день був особливим, адже для них був проведений конкурс малюнків на асфальті. Впродовж дня їх розважали студенти – аніматори. Найбільш вражаючим для дітей стали веселкові мильні бульбашки – літня розвага знайома кожному з дитинства.

Прес-центр ХДАУ Катерина Нікітенко