ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Академічна мобільність студентів факультету рибного господарства та природокористування ДВНЗ ”Херсонський державний аграрний університет”

7 травня 2018 року була проведена конференція для студентів та викладачів ФРГП щодо обміну досвідом, враженнями та з перспективами академічної мобільності студентів відповідно до Угоди про співпрацю між Херсонським державним аграрним університетом (Україна) та Поморською академією (Польща).

 

Зі словами привітання звернувся до присутніх завідувач кафедри екології та сталого розвитку імені професора Ю.В. Пилипенка професор д. с.-г. н. Пічура Віталій Іванович. Завідувач кафедри відмітив значущість можливості для студентів університету реалізації права на академічну мобільність, яка спрямована на підвищення якості вищої освіти, забезпечення конкурентоспроможності випускників Університету на українському та міжнародному ринках освітніх послуг і праці.

 

Студенти факультету рибного господарства та природокористування з вересня 2017 р. по січень 2018 р. відповідно до Програми семестрового обміну проходили курс навчання в Інституті біології та охорони довкілля Поморської академії (м. Слупськ, Польща) за спеціальністю ”Екологія” (Бутирін А., Лебедєв Є., Золотун А., Кушніренко О., Кузнецов В.), ”Водні біоресурси та аквакультура” (Кирчу Р., Петров С.), напрямком ”Лісове та садово-паркове господарство” (Матвійчук О.).

 

Студенти поділилися своїми враженнями зі студентами факультету. Вони відмітили теплий, дружній прийом польських колег, високий рівень професіоналізму та компетентності при підготовці майбутніх фахівців в Поморській академії, європейський рівень забезпечення навчального процесу приладами та обладнанням, надзвичайну красу сусідньої держави, можливість подорожувати Європейськими країнами.

На даний момент (з 30.01.2018 р. по 30.06.2018 р.) студенти ФРГП перебувають на навчанні в Інституті Охорони довкілля Поморської академії за програмою подвійних дипломів за спеціальністю ”Екологія”.

Автор: к. геогр. н. доцент кафедри екології та сталого розвитку імені професора Ю.В. Пилипенка Шахман І.О.