ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Запрошуємо шанувальників творчості Ліни Костенко завітати до Наукової бібліотеки!

«Я маю в світі горде право – Сама собою завжди буть…»

Нещодавно дебютувала в прозі Ліна Костенко, відома українська поетеса. «Записки українського самашедшого»- це перша нова книжка Ліни Костенко за останні 20 років мовчання і перший її прозовий роман, який вона писала сім років, у якому подає своє бачення політичних подій в Україні протягом останнього десятиліття.

Кажучи про причини появи роману «Записки українского самашедшого», поетеса розповіла, що почала його писати ще у 2001 році. «Давно відчувала, що треба написати, відверто й чесно сказати, що хтось із нас божевільний: або ми, або вони. Я хотіла написати божевілля цього часу. Треба було зафіксувати, як людство переходить у третє тисячоліття. А ми погано почали третє тисячоліття. Якийсь «скажений пес» перетягнув із 20-го у 21-е століття таращанське тіло, ця справа вже як серіал. Цей жах стався з цією державою», - сказала Ліна Костенко.

Попри те, що відгуки критиків на книгу є суперечливими і далеко не завжди позитивними, читацький інтерес до роману Костенко не вщухає. За словами видавця Івана Малковича, попит на книгу великий.

Автор: бібліотекар Інформаційно-бібліографічного відділу Шапар Ю.І.