ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

«Вода для агросектору». Практика та перспективи

В ДВНЗ «ХДАУ» на факультеті водного господарства, будівництва та землеустрою пройшов 22.02.2018 року майстер-клас на тему «Модернізація та будівництво нових польових меліоративних систем. Практика та перспективи», який провів директор Центру інноваційних аграрних технологій Олексій Ліпков. Він презентував практичний досвід з будівництва нових та модернізації існуючих польових зрошувальних систем протяжністю 24 км, що забезпечило сталим зрошенням земельні ділянки на площі біля 2000 га, також було збудовано 18 км комунальних водогонів. Більш ніж 9000 мешканців Херсонської області отримали безпосередню вигоду у вигляді збільшення власних прибутків та/або надходжень до місцевих бюджетів від плати за землю.

Вже найближчим часом директор ЦІАТ Ліпков Олексій у співпраці з Деканатом Факультету водного господарства та землеустрою Херсонського державного аграрного університету проведе цикл інформаційних сесій, які допоможуть фахівцям у сфері гідротехнічного будівництва, водної інженерії та водних технологій покращити свою компетентність щодо практичного використання моделей державно-приватного партнерства. Ця модель дозволяє знаходити гроші для інфраструктурних проектів у галузі водопостачання, а практика доводить її успішність.
На презентації були присутні керівництво університету, декан та викладачі факультету, студенти старших курсів зі спеціальностей «Гідромеліорація» та «Гідротехнічне будівництво, водна інженерія та водні технології».

Автори: завідувач кафедри ГТБ, водної інженерії та водних технологій Наталя Шапоринська та директор ЦІАТ Олексій Ліпков.