ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Херсонські науковці пропонують вирощувати Австралійських червоноклешневих раків

Співробітники Херсонського державного аграрного університету взялись за розробку технології виробництва австралійського червоноклешневого раку в наших реаліях.

Вирощувати таких раків дослідники планують в два етапи: взимку - в штучному середовищі, а потім влітку випускати у відкриті водойми, щоб вони там дозріли.

На думку науковців, вирощування цих членистоногих буде вигідними для вітчизняних підприємців. За їх словами, ростуть вони дуже швидко, досягають великих розмірів, при цьому особливих умов не вимагають.

«Цей рак добрий тим, що він невибагливий до умов вирощування. Він може жити при низькій кількості водню і навіть в стоячій воді», - розповів викладач кафедри водних ресурсів ХДАУ Юрій Воличенко.

Наразі, над технологією розведення австралійського раку працюють на кафедрі водних біоресурсів ХДАУ. Вже на етапі вивчення, за три місяці, дослідники виростили раків до 187 грамів.

«Взагалі природне середовище проживання цих раків - води Австралії і Нової Гвінеї. Зустрічаються популяції в Південній Африці, Ізраїлі та Мексиці. Найкомфортніша для них температура 25-28 ° С», - йдеться у повідомленні.

Науковці наголосили, що раки, які виросли в стоячій воді можуть бути не такими м'ясистим і смачними. Все ж краще їх розводити в спеціальних прісноводних ставках. Для того, щоб втілити всі ідеї, на базі аграрного університету навіть побудують навчально-практичний комплекс. В міністерстві освіти і науки України вже готові допомогти з отриманням фінансування на наукові експерименти за результатами атестації.

Херсонські вчені впевнені в перспективах вирощування цих тропічних раків на півдні України. Правда, для цього потрібна спеціальна технологія, не схожа ні на одну з існуючих нині. Адже перевіреними методами поки навіть звичайних річкових раків вирощувати у нас проблематично. Перш за все, через дорогі енергоресурси.

Інформація взята з http://landlord.ua/hersonski-naukovtsi-proponuyut-viroshhuvati-avstraliyskih-chervonokleshnevih-raki/