ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

1 грудня – День боротьби зі СНІДом

Понад чверть сторіччя пройшло з того часу, як над нашою планетою підняла голову жорстока, жахлива хвороба, яка дуже швидко розповзлась по всіх континентах, погрожуючи майбутньому нашої цивілізації.  

З початку епідемії вірусу імунодефіциту в усьому світі ним заразилися 60 мільйонів людей. 25 мільйонів з них померли. У 2008 році у світі нараховувались 33,4 мільйона ВІЛ-інфікованих осіб. У минулому році від СНІДу померло два мільйони осіб, а також народилося 430 тисяч ВІЛ-інфікованих малюків.

Проблема епідемії ВІЛ/СНІД в Україні, незважаючи на зусилля державних, неурядових і міжнародних організацій, залишається надзвичайно гострою. Масштаби епідемії продовжують збільшуватися, що свідчить про недостатність профілактичних заходів. Крім того, поки не вдалося подолати невідповідність між фінансуванням розв'язання проблеми і потребами у ньому.

Здоровий спосіб життя та зміцнення здоров’я – головна складова на шляху покращення якості життя. Щороку, починаючи з 1988 року, 1 грудня громадськість планети відзначає Всесвітній День боротьби зі СНІДом.

Символ боротьби зі СНІДом - червона стрічка, без неї зараз не проходить жодна акція в цій області. Сама стрічка, як символ розуміння та солідарності в цій нерівній боротьбі була взята на озброєння з весни 1991-го року. Ця ідея належала американському художнику з нетрадиційною орієнтацією Франку Муру. Він проживав в абсолютно провінційному містечку в штаті Нью-Йорк, де його сусіди, одна сім’я, що сподівалася на благополучне повернення своєї доньки - військового солдата з Персидської затоки, носила подібні стрічки, але жовтого кольору.

Цього дня  студенти Державного вищого  навчального закладу «Херсонський державний аграрний університет» підтримали всіх віл-інфікованих влаштували флешмоб, роздавили інформаційні проспекти та символічну стрічку організації, що бореться проти ВІЛ-СНІДу, в холі головного корпуса пройшов показ відео роликів про цю жахливу хворобу.

Мета заходу, застерегти та проінформувати, привернути увагу до проблеми ВІЛ/СНІДу, яка за своєю руйнівною силою не має собі рівних, крім того, виразити солідарність із людьми, яких торкнулась епідемія.

В цей день - Всесвітній день боротьби зі СНІДом, керівництво Херсонського державного аграрного університету приєднується до цієї міжнародної ініціативи. Ми також сподіваємося, що одного разу можна буде сказати - зі СНІДом покінчено! Висловлюємо почуття глибокого співчуття всім, хто втратив своїх близьких і друзів від цієї віроломної хвороби. Бажаємо підбадьорення і надії всім, хто переносить цю хворобу на собі - залишатися в живих! Життя не відвернулося від Вас, воно лише нагадало про себе...

Бережіть себе, піклуйтеся про ближніх і нехай Всесвітній день боротьби зі СНІДом об'єднає всіх і кожного.

Автор: Кононець Наталя Григорівна