ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Засідання ради роботодавців факультету водного господарства, будівництва та землеустрою

28 листопада 2017 року в ДВНЗ «Херсонський державний аграрний університет» відбулось перше засідання Ради роботодавців факультету водного господарства, будівництва та землеустрою спільно з провідними водогосподарськими підприємствами, фахівцями в земельних питаннях та будівельними організаціями Півдня України та м.Херсону.  Під час засідання обговорювались питання покращення практичної підготовки студентів, впровадження дуальної освіти, за необхідності внесення змін в навчальні плани з урахуванням сучасних потреб виробництва.  Сьогодення потребу зв’язку освіта – наука – виробництво в яку входить дуальна освіта, підвищення кваліфікації науковців та виробничників для підвищення якості навчання.

Розпочав засідання ректор університету Кирилов Ю.Є. який в своєму виступі наголосив про необхідність співпраці освіти та виробництва для підвищення якості навчання та її відповідності стандартам та запитам ринку праці.

На засіданні запрошені та викладачі університету обговорювали питання про збільшення практичної підготовки студентів на підприємствах та  їх  подальше працевлаштування. Завдяки створеній Раді роботодавців є можливість впровадження в учбовий процес такої форми навчання, як дуальна освіта – заняття на виробництві. Завдяки цьому студенти зможуть чітко зрозуміти сутність майбутньої професії та створювати реальні проекти, які базуються на знаннях і даних, отриманих під час проходження практик та навчання на виробництві. Пропозиції ректора підтримали проректор з наукової роботи Аверчев О.В., декан факультету водного господарства, будівництва та землеустрою Артюшенко В.В. та інші члени Ради, які висловили пропозиції та побажання щодо  вдосконалення співпраці освіти та виробництва.

 

Під час першого засідання обрано голову Ради роботодавців, яким став випускник нашого університету факультету ВГБЗ Картавцев Микола Миколайович - директор приватного акціонерного товариства «Молодіжний житловий комплекс» (ПрАТ МЖК).

Дякуємо всім роботодавцям, які відгукнулися на запрошення та сподіваємось на подальшу плідну співпрацю з ними!

Автор: ст. викладач кафедри ГТС, водопостачання і ГІС та технологій, к.т.н. Нестеренко О.М.