ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Науково - практична конференція «Науково-інформаційний простір ВНЗ: вимоги часу»

23 листопада  Наукова бібліотека ХДАУ відвідала Херсонський державний університет, де відбулася регіональна науково - практична конференція «Науково-інформаційний простір ВНЗ: вимоги часу», присвячена 100-річчю університету та 100-річчю Наукової бібліотеки. Мета заходу – обговорення питань науково-інформаційного забезпечення науки та освіти, створення, підтримка та перспективи відкритого доступу, нові форми роботи бібліотеки в інформаційному середовищі, роль бібліотеки в інформаційному просторі університету. Модератори конференції – проректор з наукової роботи Сергій Омельчук та директор Наукової бібліотеки ХДУ Нателла Арустамова.

Нателла Арустамова  висвітлила історію та зазначила шляхи розвитку Наукової бібліотеки, зазначила, що історія бібліотеки – це не тільки хронологія подій, це люди, які творили і творять цю історію.

Наукова бібліотека ХДУ ознайомила гостей конференції з бібліотечною статистикою та  бібліографічною продукцією.

Працювали семінари «Пошук журналів для публікації наукових досліджень» (кандидат педагогічних наук, старший викладач кафедри інформатики, програмної інженерії та економічної кібернетики ХДУ Максим Вінник), «Бібліометричні та аналітичні інструменти наукометричних баз даних» (редактор Наукової бібліотеки Алла Коваль), на яких учасники конференції мали можливість отримати практичні рекомендації з нагальних питань.

Наукова бібліотека Херсонського державного аграрного університету щиро дякує за запрошення на Конференцію, завдяки, якiй було  отримано корисну iнформацiю та практичну допомогу з актуальних сьогоднi питань стосовно наукометрики та репозитарiю. Висловлюємо слова подяки насамперед директору Нателлi Арустамової. Конференція була прекрасно організована і підготовлена. В бібліотеці відмінна команда, всі співробітники були дуже доброзичливі і завжди готові допомогти. Сподіваємося на подальшу плідну співпрацю!

 

Автор: Шапар Ю.І. – бібліотекар Інформаційно-бібліографічного відділу