ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Дуальна освіта майбутніх землевпорядників

ПЕРШІ РЕЗУЛЬТАТИ ЕКСПЕРИМЕНТУ ВПРОВАДЖЕННЯ ДУАЛЬНОЇ ОСВІТИ!

23 листопада 2017 року студенти 3 курсу спеціальності 193 «Геодезія та землеустрій» факультету водного господарства, будівництва та землеустрою, доповідали про результати впровадження дуальної освіти.

Відкрив засідання перший проректор, д.е.н., професор кафедри землеустрою, геодезії та кадастру Яремко Юрій Іванович, відзначивши важливість кроку який було здійснено вперше в Херсонському державному аграрному університеті щодо запровадження дуальної освіти саме студентами спеціальності 193 «Геодезія та землеустрій».

Завідувач кафедри землеустрою, геодезії та кадастру к.е.н., доцент Дудяк Наталія Василівна, зазначила, що це лише початок в роботі запровадження дуальної освіти, метою є отримання тісного зв’язку між освітою – виробництвом – ринком праці.

Під керівництвом старшого викладача кафедри  землеустрою, геодезії та кадастру Куракової Лариси Германівни відбувся експеримент запровадження дуальної освіти майбутніх землевпорядників використовуючи виробничий та науковий потенціал підприємства науково-виробничої фірми "Нові Технології - ГІС".

ВИСНОВКИ СТУДЕНТІВ:

«…підводячи підсумки можна зробити висновок, що дуальна освіта це унікальна можливість для усіх студентів та університету.

По-перше, це щось нове, унікальне.

По-друге, це випуск більш кваліфікованих спеціалістів.

По-третє, це можливість заохотити до нашого університету більшу кількість абітурієнтів». Астрицька Тетяна

 «….Експеримент з впровадження дуальної освіти дозволив мені не тільки отримати знання, але й закріпити їх на практиці та вдосконалити. Досвідчені геодезисти та  землевпорядники поділилися з нами тонкощами роботи з програмою, створенні документації та просто розповіли досить повчальні історії з їхнього досвіду.

         Я дуже вдячна, що ми мали можливість брати участь в даному експерименті, і сподіваюсь що так продовжиться і надалі» Філь Ангеліна

«…На мій погляд,впровадження дуальної освіти у нашому університеті може стати саме тим поштовхом, що необхідний українській освіті для підвищення якості навчання і її відповідності стандартам та запитам ринку праці» Пугачова Катерина

«….Цей експеремент дав нам нові можливості та знання ,як майбутнім геодезистам та землевпорядникам. Це чудовий шанс використати наші знання з дисциплін :   геодезії, землеустрою, земельного права , комп’ютерних технологій на практиці, та отримати більш детальну інформацію» Жужа Марія

«…Цей експеримент дозволив нам ознайомитися з інтерфейсом та принципами роботи у програмі Digital, навчилися оброблювати результати геодезичної зйомки, формувати обмінні файли кадастрової інформації у форматі in4. і xml., складати документації із землеустрою» Овчинніков Богдан

Щиро вдячні за підтримку директорам
приватного підприємства "Нові Технології - ГІС", КТ НВФ «Нові технології»
Домків Василю Романовичу та Домків Павлу Васильовичу

 

Далі буде…

 

Автор: завідувач кафедри землеустрою, геодезії та кадастру Дудяк Н.В.