ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Конференція ПРООН

 

ПРООН, яка представлена в Україні, і безпосередньо в Херсонській області, зацікавлена в посиленні заходів для становлення принципів сталого розвитку, спільного самоврядування шляхом навчання майбутнього покоління підходу щодо сталого місцевого розвитку України за участі громад. Метою Меморандуму, який уклав наш університет є зміцнення регіональної спроможності та бази знань для підтримки спільного врядування.

Пилипенко Ю.В. наголосив на необхідність співпраці з програмами щодо “Стратегії місцевого розвитку за участю громад”. Підкреслив необхідність залучення науково-педагогічних працівників та студентів до ознайомлення, аналізу набутого досвіду участі громад у розв’язанні місцевих, економічних, соціальних та екологічних проблем.
Завідувач кафедри охорони довкілля та збалансованого природокористування (ОДЗП), доцент, к. біол. н. Майдебура О.П. звернула увагу, що науково-педагогічний колектив та студентство сподівається на спільну працю в області випуску науково-методичних розробок, підручників, посібників.
Запропонувала прийняти участь у конференціях, семінарах, виконання практичних робіт та програм з питань охорони довкілля доцент кафедри ОДЗП (викладач дисципліни “Стратегія сталого розвитку”), к. геогр. н. Шахман І.О., виразила побажання на надання технічної та освітньої підтримки університету для координації діяльності відповідно курсу “Сталого розвитку суспільства”, на допомогу щодо доступу викладачів та студентів до сучасних світових і національних знань та інформації, надання консультаційних послуг силами національних і міжнародних експертів.
На базі екологічного відділення другий рік працює молодіжна екологічна організація “InGREENдієнти”, яку очолює асистент кафедри ОДЗП Ліпісівицький А.А.. Організація приймає активну участь в громадському русі, метою якого є формування правильного екологічного мислення студентів, формування активної громадської позиції щодо збереження довкілля та відтворення гармонійного розвитку суспільства і природи.
Організатори зустрічі сподіваються на сприяння координаторів ПРООН в написанні студентами дослідних, дипломних робіт з проблематики сталого розвитку, участь університету в конкурсі індивідуальних мікрогрантів для науковців, які займаються дослідженнями проблем життя та розвитку місцевих громад, на плідну роботу в пріоритетнихнапрямках, а саме проведення наукових досліджень, розвиток та дослідження регіональних особливостей сталого розвитку; активізацію та підтримку діяльності молоді, надання допомоги щодо використання сучасних соціальних комунікацій, інноваційних технологій сталого місцевого розвитку.

 

Організатор зустрічі та виконавець: доцент кафедри “Охорони довкілля та збалансованого природокористування”, к. геогр. н. Шахман І.О..