ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Круглий стіл "Екологія аграрно-промислового комплексу"

17 листопада на базі ДВНЗ «Херсонський державний аграрний університет» у рамках 7-го Міжнародного екологічного форуму «Чисте місто. Чиста ріка. Чиста планета» пройшов круглий стіл "Екологія аграрно-промислового комплексу". Організаторами заходу виступили Херсонська Торгово-промислова палата, ДВНЗ «Херсонський державний аграрний університет» та ГО «Земля Таврії» при підтримці Херсонської обласної державної адміністрації та Торгово-промислової палати України.

Модераторами заходу виступили: Аверчев Олександр Володимирович, д.с.-г.н., професор, проректор НДР ДВНЗ «ХДАУ» та Дюдяєва Ольга Анатоліївна асистент кафедри екології та сталого розвитку.

В обговоренні нагальних питань щодо шляхів біологізації та екологізації аграрного сектора, стану та перспектив розвитку органічного виробництва в Україні та на Херсонщині прийняли участь науковці та фахівці аграрного університету, науково-дослідних установ області, виробники органічної продукції та органічних добрив, представники громадських організацій, сільськогосподарських асоціацій та кооперативів, фермерські господарства та студенти.

На фото: Вступне слово. Доповідь «Органічне землеробство – шлях до виробництва екологічної продукції». Яремко Ю.І. - д.е.н., перший проректор, проректор з науково – педагогічної роботи.

На фото: Доповідь «Органічне виробництво як запорука сталого майбутнього». Аверчев О.В. - д.с.-г.н., професор, проректор з науково дослідної роботи.

На фото: Доповідь «Особливості технології поступового переходу до виробництва рослинної продукції в системі органічного землеробства». Коваленко А.М. - к.с.-г.н., завідуючий лабораторією, Інституту зрошуваного землеробства НААН України

На фото: Доповідь «Проблеми впровадження директив ЄС щодо збереження екології Херсонщини». Мельник М.А. - к.с.-г.н., директор, Херсонської філії ДУ «Інститут охорони грунтів України.

На фото: Доповідь «Органічне виробництво в Україні і в світі та перспективи його розвитку на Херсонщині». Махновець М. – консультант Organic Trade from Ukraine.

На фото: Доповідь «Відродження грунтів за допомогою стартових мікродобрив виробництва НВП «5 Елемент». Білий В.М. – генеральний директор Компанії «5 Елемент».

На фото: Доповідь «Шляхи біологізації аграрного сектора в умовах Півдня України». Осипенко С.Б. – виробник органічних добрив, ФОП «Осипенко С.Б.».

На фото: Доповідь «Впровадження екотехнологій у плодоовочівництво на півдні України в рамках діяльності проекту UHBDP». Кравцов Д. – еколог проекту UHBDP.

На фото: Доповідь «Впровадження екотехнологій у плодоовочівництво на півдні України в рамках діяльності проекту UHBDP». Синюк О.Д. – координатор Українського проекту бізнес-розвитку плодоовочівництва (UHBDP) в Херсонській області, крівник ГО «Земля Таврії».

 

Учасники круглого столу

Учасники круглого столу

Учасники круглого столу

Було піднято та обговорено найактуальніші питання взаємозв'язку аграрного виробництва з навколишнім середовищем.

Автор: начальник відділу ІПКП ДВНЗ «ХДАУ» Барсук Ю.В.