ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

УЧАСТЬ ВИКЛАДАЧА ЕКОНОМІЧНОГО ФАКУЛЬТЕТУ НА СВІТОВОМУ ФОРУМІ ЗА ДЕМОКРАТІЮ

Доцент кафедри публічного управління та адміністрування Карташова Ольга Григорівна взяла участь у Світовому форумі за демократію, який проходив з 8 по 11 листопада 2017 року у французькому місті Страсбурзі у Палаці Ради Європи. 

Мета Світового форуму за демократію полягає у розгляді нових ініціатив та підходів, які можуть покращити демократичну практику та допомогти партіям та засобам масової інформації, а також іншим політичним діячам, активним громадянам, робити поінформований вибір і оптимально функціонувати в сучасному демократичному суспільстві 21 століття. 

 

Світовий форум за Демократію 2017

Щорічно ця подія об’єднує лідерів, які формують суспільну думку, громадських активістів, представників бізнесу, науки, ЗМІ для обговорення основних проблем розвитку демократії у всьому світі. 

У 2017 році на Світовому форумі за демократію прийняли участь більше 2000 чоловік із 80 країн. 

Українське представництво на форумі, серед яких наш викладач - Карташова Ольга Григорівна, налічує 10 активістів з областей України, які брали участь у різних семінарах, що проводились Конгресом місцевих та регіональних влад у рамках проекту «Сприяння розвитку місцевої демократії в Україні» та плану дій Ради Європи для України на 2015-2017 роки.

 

Українська делегація на Форумі

Участь у Форумі брали науковці, політики, практики та молодь з усього світу.

Цьогорічна тема форуму: «Чи є популізм проблемою?» зосереджує на ролі політичних партій та засобів масової інформації в контексті зростання популізму. Ідея форуму полягає у вирішенні конкретних проблем через критичний аналіз, сприянні еволюції демократії в напрямку більш широких структур та інститутів.

 

Головною темою Форуму для обговорення було визначення, чи є популізм проблемою для сучасної демократії.

Автор: Губа Марина Ігорівна – доцент кафедри публічного управління та адміністрування