ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Тренінг зі сталого розвитку

Сьогодні, 13 листопада 2017 року, в рамках співпраці зі спільним Проектом ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток орієнтований на громаду» (МРГ) обласними координаторами та викладачами ХДАУ будо проведено тренінг зі сталого розвитку. Учасниками події були студенти і викладачі факультету рибного господарства та природокористування та економічного факультету.

Цей захід відбувся в рамках Всеукраїнської кампанії громадської обізнаності щодо сталого місцевого розвитку в контексті Цілей сталого розвитку ООН. Відкрила захід керівник Ресурсного центру зі сталого місцевого розвитку при ХДАУ доцент Стратічук Н.В.

Учасникам було запропоновано ретроспективний огляд Цілей розвитку тисячоліття, які трансформувалися в сучасні 17 глобальних Цілей сталого розвитку (ЦСР), що будуть діяти до 2030р.

Отриманий теоретичний матеріал закріплювався командними вправами. Кожен з учасників міг приміряти на себе роль керівника, лідера команди, а відповідно відчути і відповідальність та обов’язки, які накладає подібний статус.

Цікаво було спостерігати за студентами, які всі без винятку, включилися до роботи і з ентузіазмом виконували завдання.

На останок всі присутні дійшли висновку, що які б не були цілі, глобальні або місцеві, важливо реалізовувати їх спільно, маючи лідера, який би вірив у справу, яку робить.

Присутні відмітили ефективність щодо засвоєння матеріалу за такої подачі і висловили подяку коучеру тренінгу Е.Умєровій.

Завтра учасники тренінгу вирушать до ОТГ «Присивашська», щоб на власні очі побачити, яких результатів може досягнути громада діючи разом на чолі з активним лідером (головою), використовуючи методологію та допомогу яку надає Проект МРГ. Марафон щодо обізнаності з питань сталого місцевого розвитку та ЦРТ триває!

Автор: доцент кафедри екології та сталого розвитку імені Ю.В.Пилипенка ДВНЗ «ХДАУ» Н.В.Стратічук.