ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Засідання щодо обговорення проекту Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення правового регулювання статусу депутатів місцевих рад»

25 жовтня відбулось засідання за «круглим столом» у Херсонській обласній державній адміністрації щодо обговорення проекту Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення правового регулювання статусу депутатів місцевих рад».

Представником від Херсонського державного аграрного університету була завідувач кафедри публічного управління та адміністрування Губа Марина Ігорівна. Участь у засіданні взяли посадові особи органів місцевого самоврядування, депутати обласної, міської та районних у місті рад, лідери організацій громадянського суспільства, науковці та журналісти. А також представники Комітету ВРУ з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування.

Серед питань, які біли розглянуті, були такі: узгодження норм Закону України «Про статус депутатів місцевих рад» з останніми законодавчими змінами; унормування порядку дострокового припинення повноважень депутата місцевої ради у зв’язку із його зверненням з особистою заявою про складення депутатських повноважень, уточнення моменту виникнення та припинення повноважень депутата місцевої ради; встановлення відповідальності за недотримання визначеного законом порядку розгляду депутатських звернень, запитів; визначення чіткого механізму звітування депутата місцевої ради перед виборцями відповідного виборчого округу; усунення прогалин у правовому регулюванні відкликання депутатів місцевих рад за народною ініціативою.

Підсумком засідання стали пропозиції та зауваження до законопроекту, які найближчим часом будуть узагальнені і передані для розгляду до профільного парламентського комітету.

Ініціатором проведення публічного обговорення вказаного законопроекту і регіонах країни виступає Програма розвитку ООН в Україні за погодженням із Комітетом Верховної Ради України з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування.

Автор: Карташова Ольга Григорівна – доцент кафедри публічного управління та адміністрування