ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

ДВНЗ ”ХДАУ” І ВСЕУКРАЇНСЬКА ЕКОЛОГІЧНА ЛІГА: ПРАЦЮЄМО РАЗОМ НА ЗАХИСТ ДОВКІЛЛЯ!

 Доценти кафедри екології та сталого розвитку і кафедри гідротехнічних споруд, водопостачання та ГІС технологій взяли участь в обговоренні екологічних проблем Херсонщини.

 

З вітальним словом до учасників звернувся голова Херсонської обласної державної адміністрації Гордєєв Андрій Анатолійович, який акцентував, що на Херсонщині велика увага приділяється збереженню довкілля, а діяльність влади та місцевих жителів направлена на дотримання та реалізації на практиці гасла "Херсонщина - екологічна чиста область".

Тимочко Тетяна Валентинівна, голова Всеукраїнської екологічної ліги, розповіла про важливість інтеграції цілей сталого розвитку в регіональні стратегії та програми і представила пропозиції до Стратегії розвитку Херсонської області до 2020 року.

Шахман Ірина Олександрівна, кандидат географічних наук, доцент кафедри екології та сталого розвитку Херсонського державного аграрного університету надала комплексну оцінку якості водних ресурсів пониззя річки Інгулець і звернула увагу на необхідність басейнового принципу при використанні природних ресурсів Дніпра.

 

Відбулись активні дискусії щодо найгостріших екологічних проблем Херсонської області, учасники надавали свої пропозиції та зауваження до Резолюції, яка у подальшому буде доопрацьована та передана до відповідних органів влади. Основною метою для всіх жителів Херсонської області є чисте навколишнє середовище. І для досягнення цієї мети необхідно здійснити комплексні заходи, ініційовані органами влади із залученням громадськості. 

 

Автор: доцент кафедри “Екології та сталого розвитку”, к. геогр. н. Шахман І.О.