ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Фахова підготовка майбутніх екологів

21 вересня 2017 року студенти 3 курсу екологічного відділення факультету рибного господарства та природокористування з викладачами кафедри “Екології та сталого розвитку” Семен О.Т. та Шахман І.О. відвідали Херсонські міські очисні споруди в рамках щорічної співпраці щодо набуття практичних навичок при вивченні дисципліни “Охорона та раціональне використання водних ресурсів”. Інженером очисних споруд для групи студентів-екологів була проведена екскурсія за темою ”Методи очистки стічних вод”.

 

Студенти отримали спеціалізовану інформацію щодо технологічного процесу виконання механічної та біологічної очистки стічних вод комунально-побутових та промислових підприємств міста.

 

Програма подібних практичних занять є одним із засобів поглиблення рівня знань студентів при вивченні фахових дисциплін спеціальності ”Екологія”.

Зміст програми має соціально-екологічне направлення, що відповідає загальним вимогам сучасної екологічної освіти. Формування екологічного мислення в наш час набуло статусу наукової основи раціонального природокористування й охорони навколишнього середовища, а тому й чинника сталого (збалансованого) розвитку держави.

 

Головним завданнямтакої форми занять є формування у студентів усвідомлення сучасних особливостей природокористування, а також єдності навколишнього середовища і діяльності людини; виховання національно свідомого громадянина планети та своєї держави; розвиток критичного і творчого мислення.

 

Адміністрація Херсонського державного аграрного університету дякує директору ГКП “ПУВКХ м. Херсон” Чемерису М.В. за допомогу в фаховій підготовці студентів за спеціальністю “Екологія” за розуміння та громадську позицію в справі підготовки спеціалістів та набуття студентами практичних навичок на виробництві в справі надання екологічної освіти майбутнім фахівцям.

Координатор співпраці та виконавець: доцент кафедри “Екології та сталого розвитку”, к. геогр. н. Шахман І.О.