ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Конференція «Майстерня виноградарства» компанії «Сингента»

12 липня 2017 року в Центр Культури Вина Шабо у Білгород-Дністровському районі Одеської області відбулась літня конференція «Майстерня виноградарства» компанії «Сингента» в якій прийняв участь декан агрономічного факультету Іван Миколайович Мринський.

«In vino veritas!» (у перекладі: правда у вині) – цей відомий вираз реалізував свій сенс і у наші часи, недарма східні цивілізації та європейська культура так цінували вино та його особливості. Для того, щоб створити вино, потрібно виростити бездоганний виноград: доглядати за ним, правильно зберігати та вчасно зібрати врожай. Так може статися, що навіть найменша помилка в процесі вирощування винограду може знищить всі старання.

«Майстерня виноградарства» зібрала керівників та агрономів виноградарських і виноробних підприємств Півдня України ― регіону, для яких виноград є традиційною культурою. У конференції також взяли участь науковці Інституту виноградарства і виноробства ім. В.Є. Таїрова та інші фахівці галузі. Експерти поділилися з гостями заходу досвідом щодо новітніх технологій захисту виноградників від хвороб та шкідників, а також донесли інформацію виноградарям про поточний стан насаджень в регіоні. Спеціалісти компанії «Сингента» безпосередньо у виноградниках продемонстрували актуальні технічні сервіси, такі як: обстеження насаджень дронами і моніторинг розвитку хвороб та льоту шкідників за допомогою метеостанцій.

Автори: І.М. Мринський, І.В. Михаленко