ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

У ДВНЗ «ХДАУ» відбулася Рада ректорів

У стінах ДВНЗ «ХДАУ», 16 червня 2017 року, відбулося засідання Ради ректорів вищих навчальних закладів III–IV рівнів акредитації Херсонської області. 

На початку засідання Голова Ради від імені всіх присутніх привітав Юрія Кирилова з обранням на посаду ректора Державного вищого навчального закладу «Херсонський державний аграрний університет».

На порядок денний засідання Ради були винесені питання:

щодо організації вступної кампанії 2017 року: проміжні результати ЗНО; організація інформаційного забезпечення процесу залучення абітурієнтів з АР Крим, які виявили бажання навчатися у ВНЗ України;

щодо програми реалізації постанови КМУ від 09 грудня 2015 року № 1045 «Про затвердження Порядку проведення щорічного оцінювання фізичної підготовленості населення України» та наказу МОН від 15 грудня 2016 року «Про затвердження тестів і нормативів для проведення щорічного оцінювання фізичної підготовленості населення України».

На засіданні Ради був присутній народний депутат України, перший заступник голови комітету з питань науки і освіти Олександр Співаковський. Він наголосив на важливості прийняття Закону № 6116 «Про внесення змін до Закону України «Про вищу освіту» щодо забезпечення права на здобуття вищої освіти осіб, місцем проживання яких є тимчасово окупована територія України» та на відповідальності, яка покладена на колективи університетів щодо використання його механізму.

 

Ректор ДВНЗ «ХДАУ», Юрій Кирилов, акцентував увагу на проблемах вступної кампанії 2017 року та необхідності перегляду позиції Міністерства освіти і науки України щодо ЗНО по відношенню до випускників минулих років і виробничників, які мають бажання навчатися у вишах за кошти фізичних та юридичних осіб.

Автор: Стукан Т.