ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

31 травня 2017 року студенти відвідали Приватне підприємство "Агросвіт", науково-дослідну селекційну станцію "Наско", які розташовані в Херсонській області, м. Нова Каховка

31 травня 2017 року студенти, які навчаються на спеціальностях «Лісове та садово-паркове господарство», «Екологія та охорона навколишнього середовища» та «Агрономія», завдяки спільній співпраці Інституту підвищення кваліфікації та перепідготовки ДВНЗ «ХДАУ» (під керівництвом професора Аверчева О.В.) з Українським проектом бізнес-розвитку плодоовочівництва (UHBDP) та запрошення керівництва, відвідали Приватне підприємство "Агросвіт", науково-дослідну селекційну станцію "Наско", які розташовані в Херсонській області, м. Нова Каховка.

 

 

Під час виїзного заняття студенти були ознайомлені з історією розвитку підприємства, метою його створення та місією. Девіз підприємства: "Luckyseed - насіння Вашого успіху", оскільки виробничі потужності компанії розташовані безпосередньо на сільськогосподарських полях і вся зібрана овочева продукція протягом декількох годин поступає на завод для переробки.

Екскурсію провів головний спеціаліст з селекції та насінництва овочевих культур Мужилко Віктор Валентинович.

 

Студентів ознайомили з Науково-дослідною діяльність в галузі природних наук, зокрема селекції сортів і гібридів овочевих та баштанних культур для промислового виробництва, фермерських та сімейних господарств.

Виробництво насіння сортів і гібридів власної селекції.

Продемонстрували найвищий стандарт якості насіння.

Контроль над виробництвом насіння включає повний моніторинг всіх виробничих процесів. Вирощування відбувається в найбільш сприятливих регіонах з відповідними сприятливими кліматичними умовами.

 

Кожна партія насіння піддається довгому процесу очищення і перевірки якості. Все насіння допрацьовується і доводиться до найкращих показників по схожості, чистоті та багато іншого.

 

Керівництво ДВНЗ «Херсонський державний аграрний університет» щиро вдячно офісу Українського проекту бізнес-розвитку плодоовочівництва (UHBDP), що фінансується Міністерством міжнародних справ Канади, реалізується та співфінансується Менонітською Асоціацією Економічного Розвитку (MEDA).

 

Автор: начальник відділу ІПКП ДВНЗ «ХДАУ» Ю.В. Барсук