ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Виїздне практичне навчання для викладачів

18 травня 2017 року викладачі Державного вищого навчального закладу «Херсонський державний аграрний університет», мали змогу відвідати підприємства партнерів нашого університету - виноробне господарство князя П.Н. Трубецького та приватне підсобне господарство «Павлівські», які розташовані в Херсонській області, Бериславському районі, с. Веселе.

Першою була екскурсія по Виноробному Господарству Князя П.Н. Трубецького.

 

Викладачам розповіли про еко-туризмом, гастро-туризм та провели історичну екскурсію. Досвідчені етнологи розповіли все про виноградну лозу, ґрунт та клімат, дали розгорнуте розуміння того, що таке теруар, і з чого він сформований, а також поділилися знаннями про сортовий склад виноградників.

 

Єдине історичне шато країни, будівля виноробні князя Трубецького, що датується 1900 роком, сьогодні використовується для витримки і зберігання вин.

 

В цьому ж приміщенні також обладнані дегустаційні зали та відновлено 8 галерей винних підвалів.

Другу екскурсію, яку відвідали викладачі пройшла на Особистому підсобному господарстві «Павлівські». Розповів про своє господарство директор Михайло Павлівський, який поділився найкращими своїми знаннями і набутим закордонним досвідом з вирощування саджанців сортового винограду, полуниці, крупноплодної малини та ожини.

Викладачі ДВНЗ «ХДАУ» вдячні Українському проекту бізнес-розвитку плодоовочівництва (UHBDP), за можливість відвідування підприємств з новими технологіями, які застосовуються на Херсонщині.

 

Автор: начальник відділу ІПКП Ю.В. Барсук