ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

День вишиванки в ДВНЗ «ХДАУ»

У культурі практично будь-якого народу є речі, які яскраво відображають його особливу національну традицію. Вишиванка - яскравий приклад для підтвердження цьому. День вишиванки - відносно нове народне свято, покликане до сприяння єдності і культурного відродження всього багатонаціонального українського народу.

З року в рік свято набуває все більших масштабів, але дещо залишається незмінним – патріоти країни, які одягаються у вишиванки та прогуляються своїми містами. Головна мета – збереження та популяризація українських традицій та цінностей серед молоді країни.

В 2017 році День вишиванки припав на 18 травня, саме цього дня студенти та викладачі Херсонського державного аграрного університету провели низку заходів. На кураторських годинах студенти мали можливість послухали лекцію «Історія вишивки в регіонах України», переглянути відеофільми «Сакральне значення вишиванки», «Вишиванка. Дрес-код нашої нації». Наукова бібліотека університету підготувала книжкову виставку та чудову виставку робіт Каласай Ольги Олексіївни. Студенти організували флеш-моб присвячений Дню вишиванки, дрес-кодом якого була вишиванка. Також відбулася фотосесія «А моя вишиванка найкраща».

Неймовірна красиве українське вбрання, патріотичних дух та любов до України та нашого університету стали невід’ємною частиною свята.

Автор: помічники ректора з виховної роботи Любенко О.І., Кононець Н.Г.