ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Виїздне заняття студентів

 

 

Під час виїзного заняття студенти були ознайомлені з розсадним способом садіння томатів.

 

Спеціалісти компанії пояснили студентам, чому розсадний спосіб має ряд переваг перед насіннєвим:

– економія насіннєвого матеріалу, що особливо важливо при вирощуванні гібридів, бо насіння гібридів дорожче; одержання більш раннього врожаю;

– висаджування розсади в оптимальні строки і зведення до мінімуму небезпеки ушкодження весняними заморозками;

– досягнення оптимальної густоти стояння рослин;

– створення можливості конвеєрного збирання врожаю.

 

При розсадному способі вирощування застосовується рядкова схема посадки на рівній або грядковій поверхні. Для механізації технологічного процесу висаджування розсади використовуються розсадосадильні машини. Розсадосадильні машини забезпечують висаджування розсади з кроком садіння 10-50 см, при цьому досягається 100%-ва кількісна доля рослин, висаджених із допустимим відхиленням від заданого інтервалу між рослинами.

 

Найбільш представленими на українському ринку, зокрема на півдні України, виробниками розсадосадильних машин є Ferrari, Sfoggia, Checchi&Magli, Hortech. Додамо, що у господарствах південного регіону України співвідношення розсадного і безрозсадного способів становить приблизно 50 на 50 з обов’язковим використанням зрошення.

  

Керівництво факультету та студенти щиро вдячно Українському проекту бізнес-розвитку плодоовочівництва (UHBDP), за можливість проведення практичного виїзного заняття. 

 

Автор: начальник відділу ІПКП Ю.В. Барсук