ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Тиждень сталого розвитку в ХДАУ

Викладачі та студенти ХДАУ приймали активну участь у проведенні Тижня сталого розвитку, що проходив в кінці квітня. Цей захід вже декілька років підряд відбувається у всіх ВНЗ-партнерах проекту ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток орієнтований на громаду». В рамках цього проекту в нашому університеті минулого року було створено Ресурсний центр зі сталого місцевого розвитку.

 

Головною темою Тижня стали 17 цілей сталого розвитку, які до 2030р. будуть намагатися досягти 193 країни, в тому числі і Україна. Цілі сталого розвитку (ЦСР), які ще називають “Глобальними цілями” — це загальний заклик до дій, спрямованих на те, щоб покінчити з бідністю, захистити планету і забезпечити мир і процвітання для всі людей у світі.

 

Тиждень сталого розвитку офіційно було розпочато зустріччю студентів, викладачів з координаторами обласного ресурсного центру Проекту МРГ Умєровою Е. та Гвоздь Т. та головою Чаплинської районної державної адміністрації Бурейко О.

 

Традиційно говорили про результати роботи спільного проекту ЄС/ПРООН МРГ в області. Дуже цікавим та емоційним був виступ Олександра Бурейко, який розповів як відбувається процес децентралізації влади в області, про спроможність об’єднаних територіальних громад та їх подальший розвиток.

 

Не оминули увагою і Міжнародний день пам’яті жертв радіаційних аварій та катастроф. В рамках Тижня сталого розвитку студенти-екологи та викладачі згадували подію, що в історії людства зазначена як наймаштабніша техногенна катастрофа. До цього заходу були підготовлені тематичні виступи та презентації.

 

Родзинкою Тижня стали студентські дебати зі сталого розвитку. Ця гра під час якої учасники вчаться командній роботі, вмінню критично мислити, обґрунтовувати власні думки та аргументовано опонувати, стала однією з улюблених розваг студентів та набирає все більше прихильників.

 

Ще одним заходом в якому прийняли участь студенти ХДАУ під час Тижня сталого розвитку це участь у Всеукраїнській акції з прибирання території «Зробимо Україну чистою!». Студенти та викладачі були розподілені по кількох локаціях у місті. В результаті роботи було зібрано кілька десятків мішків із різним сміттям.

 

Наймасовішим заходом в рамках Тижня став фото-квест з емблемами цілей сталого розвитку. Студенти ХДАУ прийняли естафету з фото-квесту «Ми за сталий розвиток» від студентів КНЕУ, намагаючись таким чином привернути увагу до 17 цілей сталого розвитку, а також популяризувати 169 завдань, що були поставлені на шляху до їх виконання. Оцінюючи відповідальність, креатив, активність, артистизм та емоційність з якими студенти підійшли до виконання завдання, з впевненістю можна говорити, що наші студенти найкращі!

 

Дякуємо усім викладачам, студентам та учасникам Тижня сталого розвитку! Разом – дієвіше!

Автор: Стратічук Н.В.