ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

«Сучасні тенденції селекції овочевих культур»

В рамках співпраці ХДАУ з Українським проектом бізнес-розвитку плодоовочівництва 4 квітня на базі Інституту підвищення кваліфікації та перепідготовки для студентів агрономічного факультету відбувся семінар на тему «Сучасні тенденції селекції овочевих культур». В заході прийняли участь заступник декана агрономічного факультету доцент Урсал В.В.,провідні викладачі дисциплін «Селекція та насінництво» доцент Бойчук І.В. та «Новітні технології в овочівництві» доцент Свиридов О.В.

На семінар був запрошений відомий фахівець в галузі селекції та насінництва, головний спеціаліст ПП «Агросвіт» Мужилко Віктор Валентинович. З привітальним словом перед учасниками заходу виступив директор ІПКП професор Аверчев Олександр Володимирович. Він акцентував увагу учасників на тому, що проект UHBDP буде й надалі заохочувати проведення саме таких заходів, адже в них поєднується практичний досвід у розвитку галузі плодоовочівництва від селекції рослин до реалізації готової продукції безпосередньо споживачу.

Мужилко В.В. під час презентації своєї доповіді проаналізував проблеми і перспективи сучасного етапу розвитку овочівництва в Україні, розповів про слабкі сторони в селекції овочевих культур та шляхи підвищення ефективності селекційного процесу, висвітлив проблеми насінництва овочів та основні підходи до їх вирішення. У підсумку було узагальнено рекомендації щодо поліпшення селекції і насінництва овочевих рослин на півдні України. Учасникам семінару було презентовано насіннєвий матеріал власної селекції підприємства ПП «Агросвіт»

Семінар пройшов в активній формі, запитання задавали не тільки студенти, а й викладачі. Учасники висловили побажання провести наступний практичний семінар безпосередньо на підприємстві, а також деякі учасники виявили бажання пройти агроінтернатуру на базі підприємства ПП «Агросвіт».

Автор: професор, д.с.-г.н. Аверчев Олександр Володимирович