ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Круглий стіл «Сучасні тенденції у виробництві екологічно безпечної продукції»

29.03.2017 на базі Інституту підвищення кваліфікації та перепідготовки ДВНЗ «ХДАУ» відбувся круглий стіл за тематикою «Сучасні тенденції у виробництві екологічно безпечної продукції». Захід було організовано в рамках співпраці з Українським проектом бізнес розвитку плодоовочівництва UHBDP.

З привітальним словом до учасників заходу виступив директор ІПКП д.с.-г.н. Аверчев О.В., який наголосив на актуальності створення ефективної дієвої стратегії розвитку органічного виробництва, спрямованої на виробництво екологічно безпечної продукції, підвищення агроекологічного іміджу країни і конкурентоспроможності АПК на внутрішньому і зовнішньому ринку. Професор оголосив заходи, які відбуваються в Херсонському державному аграрному університеті за підтримки Проекту UHBDP з метою підвищення обізнаності серед студентів, щодо стажування та отримання практичного досвіду в сфері вирощування та переробки плодоовочевої продукції.

Першу частину заходу було присвячено перспективам розвитку виробництва екологічно безпечної продукції. Доцент кафедри екології та сталого розвитку Алмашова В.С. розповіла про засади на яких ґрунтується органічне виробництво та його користь для здоров’я людини.

Керівник ресурсного центру зі сталого розвитку доцент Стратічук Н.В. повідомила, що органічне виробництво дозволяє реалізувати концепцію збалансованого розвитку агросфери за рахунок соціально-економічної і природно-ресурсної збалансованості і має на меті забезпечення суспільства безпечними та якісними продуктами харчування, а також збереження та покращення стану навколишнього природного середовища

У другій частині круглого столу трибуну було віддано студентам, які проінформували про власні дослідження в рамках виконання дипломних проектів та наукових робіт щодо органічного виробництва. В свої виступах та їх обговоренні учасники дійшли висновку щодо необхідності і важливості для сучасного виробництва плодоовочевої групи культур переходу саме на органічне землеробство.

 

Студенти та викладачі висловлюють щиру вдячність керівництву проекту (UHBDP) за запрошення та надану підтримку у проходженні даного заходу.

Автор: доцент Стратічук Н.В., Барсук Ю.В