ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Нагородження студентів ДВНЗ «Херсонський державний аграрний університет» від UHBDP на «Кращий садівник» по формуванню крони плодових дерев та виноградників

На основі співпраці Українського проекту бізнес-розвитку плодоовочівництва (UHBDP) та ДВНЗ «Херсонський державний аграрний університет», відбувся конкурс між студентами 3 курсу агрономічного факультету на звання «Кращий садівник» по формуванню крони плодових дерев та виноградників.

Метою конкурсу було надати можливість студентам здобути практичні навички по обрізанню дерев і виноградників, мотивувати талановиту студентську молодь до працевлаштування на провідні садівничі та виноградарські підприємства області.

За результатами навчальних практичних занять-конкурсів на кращого обрізувача виноградної лози та плодових дерев, які відбувалися 13.03.-15.03.2017 року на АФ «Білозерський» та 24.03.2017 року в ФГ «Курінь» були відібрані фіналісти – 12 кращих студентів.

Конкурс проведено в два етапи: практичний і теоретичний.

На першому етапі студенти за 30 хвилин провели повну і якісну обрізку плодових дерев і виноградної лози. Після цього проведено оцінку теоретичних знань учасників по догляду за багаторічними насадженнями.

До складу конкурсної комісії увійшли: голова проф. Аверчев О.В., члени конкурсної комісії: заступник декана агрономічного факультету доцент Урсал В.В., викладачі дисципліни «Адаптивне плодівництво, овочівництво та виноградарство» доценти кафедри рослинництва та селекції Керімов А.Н., Войташенко Д.П, агроном ФГ «Курінь» Ткач А.Ю. За результатами проведених етапів конкурсу та загальною кількістю набраних балів були визначені переможці конкурсу:

I місце – Горлов Едуард;

II місце – Завгородній Роман;

III місце – Осадчук Михайло.

28 березня на базі Інституту підвищення кваліфікації та перепідготовки заступник керівника проекту бізнес-розвитку плодоовочівництва (UHBDP) Терновський В.О. вручив цінні призи переможцям конкурсу. Володимир Олександрович побажав призерам і надалі проявляти ініціативу та власні здібності під час набуття теоретичних та практичних знань.

 

Студенти та викладачі висловлюють щиру вдячність керівництву проекту (UHBDP) за надану підтримку у проходженні практичної підготовки та створені конкурсні умови.

Автор: Барсук Юлія