ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

В Херсонському державного аграрного університеті відбувся перший набір в «Агроінтернатуру»

 

Завдяки плідній співпраці ДВНЗ «Херсонський державний аграрний університет» з Українським проектом бізнес-розвитку плодоовочівництва UHBDP, ГО «Землі Таврії» на базі Інституту ПКП пройшов конкурсний відбір студентів зі спеціальностей «Агрономія», «Економіка підприємства», «Менеджмент організацій», «Облік і аудит», «Екологія та охорона навколишнього середовища» та «Гідромеліорація» в Агроінтернатуру.

Студентів Херсонського державного аграрного університету, які пройшли конкурсний відбір, запросили на стажування до передових підприємств області та наукових установ.

«Під час проходження стажування студенти будуть мати нагоду не тільки ознайомитись з технологічним процесом виробництва плодоовочевої продукції, веденням бухгалтерського обліку, проведенням фінансово-економічних розрахунків, моніторингом родючості ґрунтів, а й показати свої знання та проявити організаторські здібності. Я впевнений, що після проходження такої практики у студентів зміниться підхід до навчального процесу. А загалом, мета нашого проекту підготовити майбутнього випускника ДВНЗ «Херсонського державного аграрного університету» як висококваліфікованого фахівця, який буде знати і поєднувати теорію і практику та буде адаптованим до сучасних реалій аграрного виробництва. В планах даного проекту є залучення студентів, які пройшли «Агроінтернатуру», керівників передових господарств до сумісної розробки навчальних планів з метою започаткування в аграрному університеті дуальної освіти» - пояснив директор Інституту підвищення кваліфікації та перепідготовки, професор Олександр Аверчев.

Український проект бізнес-розвитку плодоовочівництва, ГО «Землі Таврії» протягом проходження агроінтернатури  надає всім інтернам стипендію в розмірі 3000 грн. Завершиться стажування написанням студентами звіту про проходження стажування та його захист.

Базовими господарствами для проходження агроінтернатури визначено КП «АФ Білозерський», ФГ «Курінь», ФГ «Успіх», ДУ «Інститут охорони грунту України».

«Стажування - це можливість опанувати професію краще. Адже на підприємстві ми не тільки застосовуємо теорію в практичній діяльності, а й працюємо, отримуємо за це стипендію. Після агроінтернатури у нас буде досвід роботи і, можливо, у перспективі постійне працевлаштування», — поділилась студентка економічного факультету Вікторія Дудченко.

Другий набір в агроінтернатуру відбудеться в квітні місяці. Студентам, які бажають прийняти участь в конкурсі звертатись в Інститут ПКП ДВНЗ «Херсонського державного аграрного університету» (керівник агроінтенатури - професор О.В. Аверчев).

Нагадаємо, що учасниками можуть бути студенти 1-2 курсів освітнього рівня «магістр» та 3-4 курсу освітнього рівня «бакалавр» (денної форми навчання) зі спеціальностей: «Агрономія», «Економіка підприємства», «Менеджмент організацій», «Облік і аудит», «Екологія та охорона навколишнього середовища» та «Гідромеліорація». 

Український проект бізнес-розвитку плодоовочівництва фінансується Міністерством міжнародних справ Канади, реалізується та співфінансується Менонітською Асоціацією Економічного Розвитку. MEDA співпрацює з Ізраїльським агентством міжнародного співробітництва та міжнародними сервісними компаніями з метою надання технічної підтримки.

Автор: Аверчев О.В.