ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

B Херсонському державному аграрному університеті для учнів 7–х класів Херсонської гімназії №20 була проведена лекція на тему «Фізика і життя»

На початку грудня 2016 р. в Херсонському державному аграрному університеті для учнів 7–х класів Херсонської гімназії №20 була проведена лекція на тему «Фізика і життя».

Завідувач кафедри фізики та загальноінженерних дисциплін О.М. Кияновський розповів, чому в загальному об’ємі знань, що виробило людство, особливо місце належить фізиці.

Відкриття, зроблені в фізиці, змінюють науку, техніку і все наше життя. Неможливо уявити життя без електрики, радіо, телебачення, лазерів, комп’ютерів, інтернету, атомної енергії (і водородних бомб, нажаль!) та багато – багато іншого.

В лекції приділено увагу тому, як фізика дає іншим наукам прилади та методи досліджень.

Учні зацікавлено слідкували за дослідами, що супроводжували лекцію, бажали прийняти участь (і приймали!) в їх виконанні. Деяким демонстраціям вони навіть аплодували. Декілька фотографій дають уяву про зустріч.

 

Аудиторія уважно слухає

Діють закони фізики

Чому ж вода не виливається?

Цікаво!

Не досить сил подолати атмосферний тиск у силачів…

Напруга 300000 вольт, а безпечно! Чому?

Що ж нас чекає?

Усі бажали сфотографуватися, але не всі встигли…

Під кінець лекції О.М. Кияновський звернув увагу учнів на те, як швидко змінюються рівень науки, техніки, що кожні 10 років інформація збільшується у 2 рази. Тому необхідно зараз, навчаючись в школі, отримати таку базу знань, фундамент, щоб зуміти вчитись новому, відповідати у майбутньому новим потребам суспільства.

Автори: Корінь О.В., Романова О.Б.