ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

День практичної підготовки для студентів на ТОВ «Грін Тім»

06 грудня студенти Херсонського державного аграрного університету спеціальностей «Екологія та охорона навколишнього середовища», «Економіка підприємства», «Промислове та цивільне будівництво», «Агрономія» та «Технологія виробництва і переробки продуктів тваринництва» завдяки спільній співпраці Інституту підвищення кваліфікації та перепідготовки ДВНЗ «ХДАУ» (під керівництвом професора Аверчева О.В.) з Українським проектом бізнес-розвитку плодоовочівництва (UHBDP) та згоди керівництва підприємства відвідали ТОВ «Грін Тім».

Студенти разом із запрошеними викладачами кафедр «Менеджмент організацій», «Економіка підприємства», «Публічне управління та адміністрування»  та «Економічної теорії та аналізу» на власні очі побачили найбільше в України та одне з найпотужніших в Європі багатофункціональне овочесховище, яке розраховане на 50 000 тис тон одночасного зберігання овочевої продукції. Виробнича зона обладнана сучасними лініями з сортування, доробки та пакування продукції.  Інвестори вклали у будівництво складу холодного зберігання овочів більш ніж 40 млн. доларів США.

У 2010 році було введено в експлуатацію першу чергу багатофункціонального овочесховища для зберігання та доробки цибулі, моркви, капусти, буряків, картоплі тощо. Овочі зберігаються в спеціальних контейнерах «голландського» типу, які виготовлені з якісної карпатської сосни, мають високий ступінь продування і застосовуються для багаторівневого зберігання.  

Ключову роль у реалізації Стратегії розвитку бізнесу компанія «Грін Тім» покладає на нарощування власного потенціалу виробництва якісних овочів на землях господарства «Дніпровська Перлина».  

Землі «Дніпровської Перлини» розташовані на півдні України в Херсонській області. Значною перевагою є власна система зрошення та незалежне джерело води. До 2016 року підприємство спеціалізувалося на вирощуванні так званого «борщового набору», а з цього року поступово розширяють звичайний асортимент овочів за рахунок цибулі-порей, спаржі, цвітної капусти, батату тощо.

Підприємство має сертифікат GlobalG.A.P, який свідчить про те, що продукція бренду «Грін Тім» вирощена на безпечних ділянках, для працівників створено відповідні умови праці, утилізація відходів відбувається за стандартами, внесення пестицидів та добрив здійснюється за європейськими правилами і нормами, не порушується біологічне середовище. Тобто, стандарти GlobalG.A.P. спрямовані не лише на забезпечення кінцевого споживача якісною продукцією, яка не шкодить здоров’ю, але й на захист навколишнього середовища.

Відбулася не велика дискусія щодо сертифікації GlobalG.A.P і тому було прийнято рішення запланувати на лютий 2017 року провести семінар на тему «Впровадження на підприємствах системи безпечності, заснованої на принципах НАССР».

Реалізує «Грін Тім» свою продукцію у супермаркетах, таких як АТБ, Fozzy, Metro, ЕКО-маркет, «Вопак», «Брусничка», Varus та інші, а також на експорт до Європи та Середнього Сходу.

Студенти висловили свої побажання щодо проходження навчальної практики с послідуючим працевлаштуванням на даному підприємстві.  

Надаємо фоторепортаж:

Автор: Сімонова Оксана