ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Виїзне заняття студентів біолого – технологічного факультету до ЗАО «Чумак» та на «Виноробне господарство князя П.Н. Трубецького»

З метою підвищення практичного рівня знань студентів 1, 2 курсу спеціальності 181 «Харчові технології» та 6 курсу спеціальності «ТВППТ» біолого – технологічного факультету під керівництвом викладачів кафедри інженерії харчового виробництва: к.т.н., доцента Бурак В.Г., к.с.г.н., доцента Раполової І.О., к.с.г.н., асистента Новікової Н.В. 18 жовтня 2016 року було проведено виїзне заняття на підприємство ЗАО «Чумак» та на «Виноробне господарство князя П.Н. Трубецького»

 

«Чумак» - компанія національного рівня, одне з найбільших підприємств в Україні. Основна діяльність компанії - виробництво продуктів харчування. «Чумак» пропонує споживачам кетчупи, соуси, майонези, томатну пасту, соки, соняшникову олію, консервовані овочі та макаронні вироби.

Корпоративний слоган «Чумака» - «З лану до столу» це не просто слова - виробничі потужності компанії розташовані безпосередньо в полях, тому всі зібрані овочі вже протягом години можуть бути доставлені на завод для переробки. Унікальне розташування компанії на півдні України, в екологічно чистій місцевості, гарантує високу якість товарів.

Компанія «Чумак» не додає консервантів у готову продукцію, і всі продукти абсолютно безпечні для здоров'я.

Зараз продукція компанії експортується в Канаду, Росію, США, Казахстан, Грузію, Ізраїль, Іспанію, країни Балтики та на інші світові ринки.

Виїзним заняттям було передбачено і екскурсію до «Виноробне господарство князя П.Н. Трубецького»  яка занурила студентів в дивовижний світ виноробства. Тут ми дізналися, як виробляється вино, і доторкнулися до магії цього воістину чарівного процесу.

 

 Екскурсія розпочалася там, де, власне, і зароджується вино - на винограднику. Досвідчені енологи розказали нам про виноградну лозу, грунти і клімат, дали нам розгорнуте розуміння, що ж таке терруар, і з чого він сформований, а також поділилися знаннями про сортовий склад виноградників. На свіжому повітрі ми зробили прогулянку по великих виноградних плантаціях, насолодилися чудовим видом на Дніпро і побачили як народжується виноград.

 

 З виноградників ми перемістилися на виноробництво і дізналися, що процес виробництва вина підрозділяється на первинне і вторинне виноробство. Дізналися все про те, як дбайливо переробляється виноматеріал, як він витримується і завдяки чому перетворюється в елегантне вино. Екскурсія по «Виноробне господарство князя П.Н. Трубецького» дозволяє побачити на власні очі весь процес виробництва, ознайомитися з новітніми досягненнями виноробства і побачити сучасне обладнання від провідних європейських виробників. Екскурсовод провела нас в історичні підвали і розповіла історію «Виноробне господарства Князя П.Н. Трубецького» та показав  всі цінні колекції вина.

Студенти та викладачі кафедри інженерії харчового виробництва висловлюють щиру подяку керівництву підприємству ЗАО «Чумак» та «Виноробне господарство князя П.Н. Трубецького» за  приділену увагу та надану цікаву інформацію !!!

 Автор: к.с.г.н., асистент Новікова Н.В.