ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

3 листопада 2016 року на факультеті водного господарства, будівництва та землеустрою ДВНЗ «ХДАУ» відбулась Церемонія урочистого відкриття тренінгового центру «Партнерство у сталому водопостачанні для сільськогосподарського розвитку»

Відкриття тренінгового центру – це одне із завдань проекту USAID «Вода для агросектору». Центр буде проводити безкоштовні семінари та тренінги, надавати юридичні та технічні консультації по створенню кооперативів з управління водними ресурсами для представників громад і кооперативів.

Присутні:

Яремко Ю.В. - в.о. ректора Херсонського державного університету;

Артюшенко В.В. - декан факультету водного господарства, будівництва та землеустрою;

Грановська Л.М. - завідувач кафедри сільськогосподарських меліорацій та економіки природокористування;

Піскунова Л.Є. - менеджера з управління проектами Офісу економічного зростання USAID в Україні, Білорусії та Молдови.

Демяненко І.Б. - фінансовий директор проекту USAID «Вода для агросектору».

Менеджери та експерти проекту, студентський та викладацький склад факультету водного господарства, будівництва та землеустрою ХДАУ, представники ЗМІ, запрошені представники місцевої влади.

Також було підписано Меморандум про співпрацю між Громадською організацією «Інститут розвитку аграрних ринків», що забезпечує реалізацію проекту «Вода для агросектору» та фінансується Агентством США з міжнародного розвитку і Херсонським державним аграрним Університетом про співпрацю.

Проект USAID «Вода для агросектору» виконується громадською організацією «Інститут розвитку аграрних ринків» з січня 2015 року. Проект працює над відновленням інфраструктури систем водопостачання у Херсонській області та спрямований на покращення економічної спроможності сільських виробників та конкурентоздатності сільських громад, шляхом відновлення їх доступу до водних ресурсів. За період з  січня 2015 року проект підготував 310  фахівців у сфері створення та діяльності кооперативів з управління водопостачанням, сприяв створенню та реєстрації трьох кооперативів з управління водопостачанням. До кінця проекту буде відновлено майже 20 км поливального водопроводу у 5 господарствах та 7,9 км питного водопроводу у смт. Високопілля Високопільського району. Очікується, що відновлена інфраструктура позитивно вплине на продуктивність праці, а також на розмір і передбачуваність врожайності сільськогосподарських культур. У подальшому планується поширення досвіду проекту USAID на інші громади в Херсонській області.

Автор: Завідувач кафедри сільськогосподарських меліорацій ЕП ДВНЗ «Херсонський державний аграрний університет» Л.Грановська