ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Студенти Херсонського державного аграрного університету вже вдруге встановили Всеукраїнський рекорд

28 квітня 2016 року в Херсонському державному аграрному університеті відбулося фіксування та реєстрація Національним проектом "Книга рекордів України" заявленого рекорду "Найбільший у світі Великодній кошик, наповнений пасками, випеченими в умовах навчальної лабораторії".

Студентами 4 курсу агрономічного факультету, які навчаються зі спеціалізацією "Технологія переробки та зберігання продукції рослинництва" разом з кандидатом с.-г. наук, доцентом кафедри технологій переробки та зберігання с.-г. продукції Каращуком Геннадієм Васильовичем було випечено 500 великодніх пасок загальною вагою 100 кг.

Проведення рекорду проходило за підтримки та допомоги професора, доктора с.-г. наук Пелиха Віктора Григоровича та завідувача кафедри, доцента, кандидата с.-г. наук Балабанової Ірини Олександрівни. 

Випікання пасок тривало три дні. Серед багатьох, було вибрано рецепт паски, який запропонувала студентка четвертого курсу Євгенія Ричковська. Він з покоління в покоління передається в її родині.

 На виготовлення пасок було витрачено 60 кг пшеничного борошна вищого ґатунку, 800 г сухих дріжджів, 750 г повареної солі, 37 л цільного молока, 50 дієтичних яєць, 14 кг цукру, 20 л соняшникової олії, 500 г ваніліну, 5 кг родзинок, 2,5 кг глазурі та 1 кг посипки.

На рахунку студентів університету це вже другий рекорд, пов’язаний з технологією випікання хлібобулочної продукції. Так 9 квітня минулого року випускники стали рекордсменами України з випікання «Найбільшої у світі пампушки з часником виготовленої в умовах навчальної лабораторії».

 Найбільш цікавим виявилось те, що студенти вирішили після реєстрації влаштувати благодійний ярмарок, вилучені кошти направити в дитячі будинки м. Херсон.

Реєстрація рекорду розпочалася з ідейного флешмоба «На дворі весна, а на порозі Пасха», організованого студентами біолого-технологічного факультету, метою якого було привітання співробітників та студентів аграрного університету з Великоднем. Задумка досить проста, традиційна, та тим не менш цікава. 

 Після реєстрації розпочав свою роботу благодійний ярмарок, на якому окрім пасок реалізовувалась приготовлена власноруч студентами біолого-технологічного факультету продукція: підчеревина «Особлива» та домашня ковбаса.

Колектив кафедри технологій переробки та зберігання с.-г. продукції та студенти-технологи біолого-технологічного і агрономічного факультетів щиро вдячні всім, хто відгукнувся на благодійну акцію! 

 Після підтвердження та реєстрації рекорду відбулось довгоочікуване вручення диплому представниками Книги рекордів України на чолі з рекордсменом з плавання стилем «баттерфляй» Олегом Іваненко.

Побажаємо студентам-технологам не зупинятись на досягнутому та постійно рухатись вперед до нових рекордів!