ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Завершується прилюдний захист курсових проектів з дисципліни «Машини і механізми виробничих процесів у тваринництві»

  

З 23 по 24 березня на кафедрі «Технологій переробки та зберігання с.-г. продукції» проходить прилюдний захист курсових проектів студентами ІІІ курсу 1 групи біолого-технологічного факультету заочної форми навчання з дисципліни «Машини і механізми виробничих процесів у тваринництві» на тему «Механізація доїння корів і первинної обробки молока».

Метою курсового проекту є закріплення студентами отриманих знань і уміння застосувати ці знання у виконанні конкретних завдань у сфері проектування механізації виробництва і переробки продукції тваринництва.

Виконання курсового проекту дозволяє студенту вирішувати відповідно до завдання питання вибору найбільш раціонального обладнання і механізмів для доїння корів і первинної обробки молока з урахуванням технології та економічного обґрунтування. Крім того, студенти самостійно користуються довідковою і методичною літературою, табличними даними, графіками, державними стандартами і т.д. Графічна частина проекту а саме: генеральний план спроектованої тваринницької ферми (комплексу) та структурно-функціональна схема механізації доїння і первинної обробки молока виконується за допомогою програми Microsoft Office Visio та роздруковується на папері для креслення.

Під час проектування також набувається досвід виконання креслень, технологічних схем і розрахунків, конструкторських розробок у вигляді розрахунково-пояснювальної записки і креслярсько-графічних робіт.

При виконанні курсового проекту студент застосовує методики розрахунку ліній машинного доїння корів і первинної обробки молока, годівлі, підготовки кормів до згодування та їх роздавання, водонапування та видалення гною із приміщень.

Виконання комплексного курсового проекту сприяє суттєвому підвищенню якості підготовки і дозволяє студентам: розробляти ефективні технологічні процеси, обґрунтовувати структуру потоково-технологічних комплексів машин і обладнання для виробництва продукції тваринництва, планувати і організовувати заходи з технічної експлуатації фермерської техніки, володіти методологією прогнозування розвитку галузі тваринництва та основ переробки з використанням процесів механізації.

За результатами прилюдного захисту кращими роботами визнані наступні курсові проекти: Бахута Я.М., Тимощук Г.М., Кравченко В.В.

Професорсько-викладацький склад кафедри технологій переробки та зберігання с.-г. продукції