ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Найбільша у світі пампушка з часником виготовлена студентами-технологами агрономічного факультету Херсонського ДАУ в умовах навчальної лабораторії

9 квітня 2015 року в умовах навчальної лабораторії кафедри технологій переробки та зберігання с.-г. продукції ДВНЗ «Херсонеський державний аграрний університет» виготовлена найбільша у світі пампушка з часником. Цей заявлений рекорд зареєстровано та підтверджено представниками Національного проекту «Книга рекордів України».

 

Даній події передував флеш-моб «Україно, наші перемоги присвячені тобі!», в якому прийняли участь студенти агрономічного та біолого-технологічного факультетів. 

 

 

 

Після завершення флеш-мобу відбулася реєстрація рекорду представниками Національного проекту «Книга рекордів України» в категорії «Кулінарія, розміри» заявленого рекорду «Найбільша у світі пампушка з часником виготовлена в умовах навчальної лабораторії».

 

 

Виготовлення пампушки з часником відбувалося в навчальній лабораторії кафедри технологій переробки та зберігання с.-г. продукції, яка забезпечена необхідним сучасним спеціальним обладнанням. Процес випікання продукції проводився з дотриманням санітарно-гігієнічних норм і правил.

Для випікання було витрачено 50 кг пшеничного борошна вищого ґатунку, 1 кг пресованих дріжджів, 1 кг солі, 3,5 л рафінованої соняшникової олії, 1,5 кг часнику та 1,5 кг пучкової зелені. 

 

 У процесі випікання під керівництвом кандидата с.-г. наук, доцента Каращука Г.В. прийняли участь 20 студентів 4 курсу агрономічного факультету, які навчаються зі спеціалізацією «Технологія переробки та зберігання продукції рослинництва». 

 

  

  

 Розміри виготовленого продукту: довжина – 275 см, ширина – 150 см, кількість пампушок масою 0,045 кг (-3%) кожна – 1575 шт. Дані параметри вказують, що це найбільша у світі пампушка з часником виготовлена в умовах навчальної лабораторії і внесена в реєстр Національного проекту «Книга рекордів України».

 

  Усі учасники встановлення рекорду були нагороджені відповідними дипломами. 

 

За ініціативи студентів агрономічного факультету до «Дня визволення Херсонщини від німецько-фашистських загарбників» була організована благодійна акція для військовослужбовців ЗСУ, основним завданням якої було випікання пампушок з часником з метою передачі продукції військовослужбовцям ЗСУ.

Виготовлена продукція була передана військовослужбовцям ЗСУ з вдячністю від студентства Херсонського державного аграрного університету.