ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Засідання секції «Сучасні управлінські та соціально-економічні аспекти розвитку аграрного сектору в умовах цифровізації та глобальної інтеграції» Міжнародної науково-практичної конференції «Сучасні вектори розвитку аграрної науки», яка присвячена 150-р

 

18 вересня 2024 року у on-line форматі відбулось засідання секції «Сучасні управлінські та соціально-економічні аспекти розвитку аграрного сектору в умовах цифровізації та глобальної інтеграції» Міжнародної науково-практичної конференції «Сучасні вектори розвитку аграрної науки».

У роботі секції прийняли участь представники понад 24 науково-дослідних та навчальних закладів з різних країн світу. На секційному засіданні активно обговорювали проблеми та перспективні напрями розвитку і повоєнного відновлення аграрної сфери України.

Шабля Олександр Сергійович, кандидат економічних наук, старший дослідник Інституту кліматично орієнтованого сільського господарства НААН, який є представником третього покоління випускників нашого навчального закладу, висвітлив дослідження щодо розвитку баштанництва в умовах військових загроз, що викликала неймовірну ностальгію за Малою Батьківщиною у представників ХДАЕУ та здобувачів вищої освіти, так як ХДАЕУ – це релакований ЗВО.

Окрему увагу учасники конференції приділили питанням протидії корупції. Так, Стратонов Василь Миколайович (доктор юридичних наук, професор, асоційований професор народної республіки Болгарія, заслужений юрист України) присвятив свою доповідь проблемам протидії корупції. Проблемі формування академічної доброчесності як основи професійної етики у процесі підготовки здобувачів вищої освіти присвятила свою доповідь Карнаушенко Алла Сергіївна (кандидат економічних наук, доцент).

Аверчева Наталія Олександрівна (кандидат економічних наук, доцент) представила важливі результати досліджень з експорту української аграрної продукції, що викликали жваве обговорення, адже питання економічної стійкості України сьогодні є надзвичайно актуальним.

Досвіду благодійних проєктів щодо інноваційних стратегій соціальної адаптації та підтримки внутрішньо переміщених осіб в аграрній сфері було присвячено доповідь Самойлик Юлії Василівни, (доктора економічних наук, професора Полтавського державного аграрного університету).

Орлик Михаїл Васильович  (PhD з економіки, доцент, Херсонський державний аграрно-економічний університет) презентував результати наукових досліджень щодо історичних знахідок литих Ольвійських монет на Херсонщині, що стало поштовхом для учасників поділитися власним досвідом знаходження артефактів на березі р. Дніпра.

Здобувачі другого (магістерського) та третього (освітньо-наукового) рівнів вищої освіти презентували результати наукових досліджень і власного досвіду академічної мобільності, демонструючи, що молодь – це той рушій, що веде науку вперед, наповнюючи її новими ідеями та натхненням.

Це було не просто секційне засідання – це був діалог про майбутнє аграрної науки, відновлення країни та нові можливості, які відкриває сучасний світ!

Особлива подяка нашим захисникам та захисницям, які боронять нас та надають можливість продовжувати наукову та навчальну діяльність на користь нашої країни!

Разом до перемоги!