ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Засідання Вченої ради ХДАЕУ

29 серпня 2024 року відбулося перше у новому навчальному році засідання Вченої ради Херсонського державного аграрно-економічного університету, яке розпочалося із вшанування захисників України, полеглих у боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність нашої держави. Із доповіддю про організацію освітнього процесу та функціонування ХДАЕУ в умовах правового режиму воєнного стану в Україні у 2024-2025 навчальному році виступив ректор Юрій КИРИЛОВ.

Серед основних пунктів порядку денного були затвердження ювілейних заходів з нагоди 150-річчя ХДАЕУ; розгляд звернення ГО «Спілка ректорів ЗВО України» щодо обговорення статті першого заступника Спілки, академіка НАПН та НААН Станіслава НІКОЛАЄНКА «Про шляхи майбутнього розвитку вищої освіти України: від слів до діла» та надання пропозиції щодо майбутньої стратегії розвитку вищої школи України.

Вчена рада одноголосно прийняла схвальні рішення про поновлення на освітній рівень доктора філософії осіб, які відраховані у зв’язку із завершенням навчання, з метою подальшого захисту дисертаційної роботи.

Був розглянутий та затверджений план роботи Вченої ради на 2023-2024 навчальний рік, який представила учений секретар Олеся РЕВТЬО.

Крім цього, у ході засідання було розглянуто низку поточних та організаційних питань роботи університету, зокрема затверджено ліміт стипендіатів з числа осіб, які зараховані на перший рік навчання і яким до першого семестрового контролю буде призначатися академічна стипендія на підставі конкурсного балу, здобутого під час вступу.

Автор: Олеся РЕВТЬО, учений секретар (29.08.2024)