ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

 

Новини Херсонського державного аграрно-економічного університету

Вітаємо переможців конкурсу «Мій чарівний ЗооСвіт»!

За ініціативи кафедри ветеринарії, гігієни та розведення тварин імені В.П. Коваленка та підтримки керівництва університету було проведено конкурс «Мій чарівний ЗооСвіт» для учнів 8–11 класів закладів загальної середньої освіти.

Детальніше...

Міжнародна співпраця викладачів кафедри ботаніки та захисту рослин

24 квітня 2024 р. у Кизилординській області республіки Казахстан традиційно стартувала посівна кампанія рису, урочисте відкриття якої відбулося на Дні поля за участі керівництва регіону, представників Парламенту РК, Міністерства водних ресурсів та іригації, наукових установ, компаній виробників засобів захисту рослин і сільськогосподарської техніки та провідних рисосійних господарств.

Детальніше...

Програма стипендій «Надія»

Посольство Франції в Україні у співпраці з французькою мережею інженерних шкіл CDEFI оголошує конкурс на отримання стипендій у рамках програми «НАДІЯ». Це програма, присвячена науковим дослідженням, спрямованим на зміцнення університетських та наукових зв’язків між нашими країнами.

Детальніше...

1-й семінар з формування національного консенсусу щодо відкритої науки

30 квітня 2024 р. (15.00 – 17.00, за Києвом) в рамках проєкту Програми Еразмус+ Open4UA «Відкрита наука для української системи вищої освіти» / Erasmus+ CBHE Strand 3 / відбудеться 1-й семінар з формування національного консенсусу щодо відкритої науки.

Детальніше...

Участь студентів у тренінгу від Академії Політичного Лідерства

Здобувачі ХДАЕУ та інших навчальних закладів м.Херсона пройшли триденне навчання в Академії Політичного Лідерства від Міжнародного республіканського інституту (IRI) за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID), яке нещодавно відбулося в м.Одеса.

 

Детальніше...

Засідання АКК

25 квітня відбулось планове засідання комісії з оцінки корупційних ризиків, де було розглянуто п’ять питань порядку денного.

 

 

Детальніше...

«Приєднуйся до потужної команди ХДАЕУ!» Профорієнтаційні зустрічі викладачів економічного факультету

У комунальному закладі «Ліцей нових технологій навчання Кропивницької міської ради» 24 квітня 2024 року доцент кафедри соціальних та поведінкових наук ХДАЕУ Олена Шаумян провела профорієнтаційну зустріч із старшокласниками, ознайомивши їх із спеціальностями ХДАЕУ.

Детальніше...

Четвертий день конкурсу англійської мови ENGLISHLANGUAGEQUEST від Херсонського державного аграрно-економічного університету

Конкурс ENGLISHLANGUAGEQUEST, організований викладачами іноземних мов кафедри публічного управління, права та гуманітарних наук ХДАЕУ «перейшов екватор». Сьогоднішні детективи смаків занурилися у пошуки кулінарних шедеврів англомовних країн. Їхнім завданням було розгадати таємниці фотографій, визначити традиційні страви та описати одну з них, розкриваючи її секрети.

Детальніше...

Вибір дисциплін вільного вибору – реалізація індивідуальної освітньої траєкторії

23 квітня 2024 року у on-line форматі на кафедрі підприємництва, обліку та фінансів пройшли кураторські години зі здобувачами всіх рівнів навчання щодо обрання Дисциплін вільного вибору на 2024-2025 н.р.

Детальніше...

Міжнародна науково-практична конференція «Підприємництво, облік та фінанси: сучасний стан й перспективи повоєнного відродження»

24 квітня 2024 року відбулася Міжнародна науково-практична конференція «Підприємництво, облік та фінанси: сучасний стан й перспективи повоєнного відродження», організована кафедрою підприємництва, обліку та фінансів ХДАЕУ.

Детальніше...

Академія політичного лідерства

12-14 квітня відбулася подія для молодих лідерів і спеціалістів з різних сфер - навчальний захід в "Академії політичного лідерства", організований за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) від Міжнародного республіканського інституту (IRI).

Детальніше...

Підсумки роботи IІІ Всеукраїнської науково-практичної конференції «Сучасний стан та потенціал розвитку індустрії гостинності в Україні»

23 квітня кафедрою готельно-ресторанного та туристичного бізнесу ХДАЕУ було проведено IІІ Всеукраїнську науково-практичну конференцію «Сучасний стан та потенціал розвитку індустрії гостинності в Україні».

Детальніше...

 

Кирилов Юрій Євгенович
Ректор університету

Шановні друзі!

Щиро вітаю на сайті провідного закладу вищої освіти Півдня України – Херсонського державного аграрно-економічного університету.

Аграрно-економічний університет – єдиний державний заклад вищої освіти Херсонщини із 150-річною історією, що здійснює підготовку фахівців для всіх галузей економіки: будівництва та промисловості, сільського господарства та торгівлі, управління. Ми маємо IV рівень акредитації, 5 факультетів, понад 30 освітніх програм. Ми навчаємо за всіма ступенями вищої освіти» «Молодший бакалавр», «Бакалавр», «Магістр», «Доктор філософії», «Доктор наук». В університеті функціонує військова кафедра.

Детальніше

 

Студентам, що навчаються на умовах контракту!

До уваги авторів
Подати матеріал для сайту

 


Поштовий сервіс університету

Ваша пошта @ksaeu.kherson.ua

Зворотний зв'язок

info@ksaeu.kherson.ua


 

Навчальний семінар-тренінг для місцевих кооперативних інструкторів

 

та у партнерстві з

 

Херсонським
державним аграрним університетом

Проектом ЄС\ ПРООН 
«Місцевий розвиток орієнтований на громаду»

 

Навчальний семінар-тренінг
для місцевих кооперативних інструкторів

 

ПРОГРАМА
http://www.konsumentforeningenstockholm.se/Global/Konsument%20och%20Milj%C3%B6/coop_gr%C3%B6n_l%C3%A5guppl%C3%B6st.jpghttp://chizhevskaya-marina.narod.ru/olderfiles/1/logo2.jpg
73006, м. Херсон, вул. Володимирова, 17 аудиторія 11
Інститут післядипломної освіти та дорадництва
ДВНЗ «Херсонський державний аграрний університет»

 

26 вересня 2014 року
9.00.-10.00. Реєстрація учасників, ранкова кава

10.00-12.30

  • Відкриття семінару-тренінгу. Привітання

Представники департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації,
            Національної асоціації сільськогосподарських дорадчих служб України,
            ДВНЗ «Херсонський державний аграрний університет»

  • Зарубіжний досвід розвитку та надання державної підтримки СОК.

Доповідач: Ірина Мухіна, к.е.н., доцент кафедри агробізнесу та права

  • Правові засади діяльності СОК

Роман Корінець, президент Національної асоціації сільськогосподарських дорадчих служб України

  • Вітчизняний досвід функціонування СОК. Обмін досвідом.

Доповідач:
             Маргарита Степанова, к.е.н. заступник директора департаменту АПР, начальник управління розвитку сільських територій і аграрного бізнесу
             Василь Кононенко, заступник завідувача кабінетом розвитку сільських територій ДУ «НМЦ «Агроосвіта» ; виконавчий директор СУСОКУ
Віктор Дністрянський, голова кооперативу «Молочний Дністр»

  • Алгоритм створення кооперативу

Доповідач: представник «Агроінвест»

  • Фінансова діяльність кооперативу

Доповідач:
Світлана Скрипник, к.е.н., доцент кафедри обліку і аудиту та фінансів

12.30-13.00. Обід

13.30-14.00. Де взяти ресурси на підтримку СОК
Доповідач:
Лариса Артеменко, начальник міжрегіонального навчально- практичного центру розвитку сільських територій, дорадник з питань розвитку сільських територій.
Володимир Терновський, представник українського проекту розвитку плодоовочівництва
14.00-15.00  Забезпечення життєдіяльності СОК. Обмін досвідом.
Доповідач:
Леонід Кириченко, голова Обласного союзу обслуговуючих кооперативів, голова кооперативу «Пан фермер» - до 13.00
Ганна Куценко, голова кооперативу «Марфуша».
Ірина Завгородня,  голова кооперативу «Чорняночка»
Представники сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів, учасники тренінгу.

15.00-16.30. Тренінг.
Робота в групах: підготовка плану створення СОК, його презентація й обговорення
Модератори: Роман Корінець, Леонід Кириченко

16.30-17.00. Дискусія. Відповіді на запитання. Вручення сертифікатів.

17.00  Від’їзд учасників.

 

Дорадча кооперативна школа Національної асоціації сільськогосподарських дорадчих служб України
                                                                                                                                                              
Проблеми, вирішенню яких сприяє Дорадча кооперативна школа (ДКШ).
Одним із напрямків діяльності дорадчих служб є надання допомоги у питаннях створення та діяльності сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів. Однак, у більшості регіонів країни сільськогосподарські дорадчі служби є ще малопомітними гравцями у цій сфері. Причин такої ситуації декілька:

  • Недостатній рівень системних знань про кооперацію у сільськогосподарських дорадників. Як наслідок, дорадчі служби мають застереження щодо такої діяльності.
  • Недостатній рівень системних знань про кооперацію у представників органів влади. Як наслідок, кооперація не підтримується органами влади.
  • Все це, загалом звужує поле діяльності для дорадчих служб і негативно позначається на ефективності ринкової інфраструктури для малих і середніх виробників сільськогосподарської продукції, на стабільності аграрної політики.

Водночас, сільськогосподарські дорадчі у більшості регіонів країни залишаються чи не єдиним на сьогодні організаціями, які - в силу свої можливостей - надають вже тривалий час допомогу сільськогосподарським товаровиробникам, в тому числі в частині кооперації. Підвищення рівня знань сільськогосподарських дорадників у сфері сільськогосподарської обслуговуючої кооперації дозволило б їм більш ефективно вирішувати проблеми об’єднання малих та середніх виробників у кооперативи. 
Розуміння представниками органів влади місії та завдань сільськогосподарської обслуговуючої кооперації сприяло б не тільки запровадженню заходів підтримки кооперативів, а й стимулювало б їхню співпрацю із дорадчими службами, які б ці заходи реалізовували. Зважаючи на те, що президентом України перед органами влади поставлено завдання із розвитку кооперації на селі, підвищення спроможності дорадчих служб у сфері кооперації дозволило б їм стати основним інструментом державної політики у цій сфері.
Підвищення спроможності дорадчих служб вирішувати проблеми розвитку сільськогосподарської кооперації на селі, в першу чергу через підвищення рівня знань та встановлення партнерств у цій сфері з органами влади, значно підвищило б їхню фінансову стійкість та сприяло б розвитку кожної дорадчої служби зокрема, а також Асоціації загалом.

Цілі та завдання ДКШ.
Ціль проекту - зміцнення спроможності НАСДСУ, зокрема, її членів – сільськогосподарських дорадчих служб, сільськогосподарських дорадників та експерті-дорадників, а також партнерів, насамперед органів влади, в частині розвитку сільськогосподарської обслуговуючої кооперації.
Завдання проекту:

  • Виявлення проблем інформаційного забезпечення сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів.
  • Створення та підтримка діяльності Дорадчої кооперативної школи НАСДСУ.
  • Підготовка рекомендацій щодо поліпшення державної політики у сфері інформаційного забезпечення процесів розвитку сільськогосподарської обслуговуючої кооперації.


Діяльність з досягнення цілей та завдань ДКШ
З метою досягнення поставленої цілі передбачається наступна діяльність:

  • Опитування малих та середніх сільськогосподарських товаровиробників, представників органів влади для виявлення проблем інформаційного забезпечення сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів.
  • Аналіз результатів опитування.
  • Підготовка - на основі результатів опитування - програми діяльності Дорадчої кооперативної школи та програм навчальних тренінгів.
  • Підготовка кооперативних інструкторів (тренерів-дорадників із сільськогосподарської обслуговуючої кооперації).
  • Семінари для представників органів влади обласного та районного рівня, органів місцевого самоврядування.
  • Підготовка (за результатами тренінгів, семінарів), видання та розповсюдження методичних рекомендацій щодо інформаційного забезпечення процесів розвитку сільськогосподарської обслуговуючої кооперації.
  • Підготовка (за результатами тренінгів, семінарів) та передача органам влади рекомендації щодо поліпшення державної політики у сфері інформаційного забезпечення процесів розвитку сільськогосподарської обслуговуючої кооперації.
  • Розміщення матеріалів проекту на Інтернет-порталі НАСДСУ.

Географія ДКШ
Проект охоплює всі регіони України. На це НАСДСУ має спроможність, оскільки представлена дорадчими служби у всіх регіонах країни.

Планування сталого розвитку ДКШ
НАСДСУ планує стати центром навчально-консультаційного (дорадчого) забезпечення процесів розвитку сільськогосподарської обслуговуючої кооперації. Таку діяльність НАСДСУ координуватиме з Союзом учасників сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів України, Асоціацією фермерів та приватних землевласників України, науковими та навчальними закладами, іншими зацікавленими особами.
Цінність цього проекту і тому, що після закінчення його підтримки проектом АгроІнвест він закладає механізми самозабезпечення НАСДСУ та її членів, зокрема через надання платних послуг особам, як особам, які бажають створити сільськогосподарські обслуговуючі кооперативи, так діючим сільськогосподарським обслуговуючим кооперативам. А також іншим особам (науковим, освітнім закладам, проектам міжнародної технічної допомоги, чия діяльність пов’язана із сільськогосподарською обслуговуючою кооперацією.. Окрім того, підвищення спроможності дорадчих служб, збільшення їхньої клієнтської бази дозволить НАСДСУ отримувати регулярно і в більших розмірах внески від свої членів, які також будуть ресурсом для продовження проекту.
Разом із партнерами НАСДСУ добиватиметься включення до програм та заходів державної фінансової підтримки сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів видатків на інформаційне-консультаційне забезпечення діяльності сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів, підготовку фахівців для таких кооперативів, що також слугуватиме джерелом ресурсного забезпечення НАСДСУ.

ДКШ НАСДСУ започаткована за підтримки Проекту USAID АгроІнвест.