ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Фотозвіт наукових гуртків біолого-технологічного факультету

Наукова дискусія онлайн - учасники СНГ «Технолог» відповідають на запитання підписників гуртка в «Instagram»

Здобувачі вищої освіти агрономічного та біолого-технологічного факультетів під науковим керівництвом викладачів кафедри технологій переробки та зберігання с.-г. продукції на публічній сторінці студентського наукового гуртка "Технолог" в «Instagram» продовжили презентувати наукові доповіді за різними тематиками: переробка винограду та виробництво виноградних і плодовоягідних вин, історія виноробства, технологія м’ясних напівфабрикатів та ковбас, використання харчових барвників та добавок, виробництво рослинного згущеного молока та ін.

Детальніше...

Дистанційна робота студентського наукового гуртка «Технолог»

Здобувачі вищої освіти агрономічного та біолого-технологічного факультетів під науковим керівництвом викладачів кафедри на публічній сторінці студентського наукового гуртка "Технолог" в «Instagram» презентували наукові доповіді, які стосуються переробки плодоовочевої продукції та промислового бродильного виробництва.

Детальніше...

Підготовка наукових доповідей учасниками студентського наукового гуртка «Технолог»

Під час карантину студентський науковий гурток «Технолог» продовжує свою роботу та активно проводить підготовку наукових доповідей до конференції. Продченко Ілля, здобувач вищої освіти першого (бакалаврського) рівня  другого року навчання агрономічного факультету під керівництвом к.с.-г.н. Ушакової С.В. підготував доповідь про способи зберігання і підготовки плодів томатів. Ілля відповідально підійшов до вибору теми, висвітливши актуальність обраного напрямку, практичну цінність та ін. За його твердженнями «Томат – це “візитка” Херсонщини». Плоди томату мають відмінні смакові властивості, піддаються сушінню, консервуванню, заморожуванню тощо, а також корисні для здоров'я, являються джерелом антиоксадантів.

Детальніше...

Апробація перших етапів досліджень здобувачів вищої освіти другого (магістерського) рівня освіти під час роботи гуртка «Технолог»

Підготовка випускних кваліфікаційних робіт триває. Перші результати своїх експериментальних досліджень здобувачі вищої освіти мали змогу презентувати на науковій студентській конференції, яка відбулась 21 листопада 2019 р. Під час карантину на публічній сторінці гуртка «Технолог» в Інстаграм продовжилось представлення наукових здобутків, які майбутні випускники презентуватимуть в своїх випускних роботах. Такий підхід допоміг їм оцінити зі сторони свої напрямки, побачити можливості подальшого розвитку наукової роботи.

Детальніше...

Географія доповідачів студентського наукового гуртка «Технолог» розширюється

Презентації доповідачів студентського наукового гуртка «Технолог» надихнули читачів Instagram-сторінки і ми отримали цікаву відео-доповідь студентки із Запоріжжя,  яка презентувала виготовлення борошняних виробів з ефектом розтріскування при високих температурах, а також з використанням малинового компоте (один із способів зберігання і переробки плодів малини) і сирного крему. Процес відзнятий на відео відобразив всі етапи підготовки і виготовлення продуктів.

Детальніше...

Апробація результатів досліджень здобувачів вищої освіти першого (Бакалаврського) рівня – членів студентського наукового гуртка «Технолог»

Здобувачі вищої освіти першого (бакалаврського) рівня четвертого року навчання спеціальності 201 «Агрономія», які представляли свої наукові розробки в рамках функціонування студентського наукового гуртка «Технолог» презентували та захистили перед Екзаменаційною комісією свої наукові роботи у вигляді випускних кваліфікаційних робіт бакалавра.

Детальніше...

11.03.2020 р. Засідання студентського наукового гуртка "Технолог"

На кафедрі технологій переробки та зберігання с.-г. продукції відбулося засідання студентського наукового гуртка «Технолог». Заняття пройшло під керівництвом кураторів гуртка кандидата с.-г. наук., доцента Каращука Г.В. та кандидата с.-г. наук, старшого викладача Ушакової С.В.

Детальніше...

26.02.2020 відбулося планове засідання гуртка «Морфологія та розведення сільськогосподарських тварин»

26 лютого 2020 року у стінах ДВНЗ «ХДАУ» на кафедрі генетики та розведення сільськогосподарських тварин  ім. В.П. Коваленка для студентів біолого-технологічного факультету відбулося планове засідання гуртка  «Морфологія та розведення сільськогосподарських тварин».

Детальніше...

13.12.2019 р. Студентський науковий гурток «Технолог з виробництва продукції тваринництва»: студентська навчально-предметна конференція «Бджільництво-перспективна галузь»

Щоб стати успішним пасічником потрібно чітко розуміти усі аспекти бджільництва та створити стратегію розвитку власної справи. На кафедрі технології виробництва продукції тваринництва за програмою студентського наукового гуртка «Технолог з виробництва продукції тваринництва»  відбулась перша студентська навчально-предметна конференція «Бджільництво-перспективна галузь», де прийняли участь здобувачі вищої освіти біолого-технологічного та агрономічного факультетів.

Детальніше...

12.12.2019 р. Студентська навчально-предметна конференція «Сучасний стан та перспективи розвитку птахівництва в Україні та світі»

Бізнес у галузі птахівництва не може бути успішним без освічених  фахівців. Нові ідеї та тенденції розвитку галузі птахівництва демонстрували здобувачі біолого-технологічного факультету Аграрного університету в тижневому дайджесті олімпіад і конференцій.

Детальніше...