ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Визначення індексу УДК та авторського знаку

Ми можемо допомогти визначити індекс Універсальної Десяткової Класифікації (УДК) на Ваші статті та інші видання.

Для якісного визначення індексу УДК просимо надавати назву статті, розширену анотацію до неї та ключові слова. 

Допомога у визначенні індексу Універсальної Десяткової Класифікації (УДК), а також авторського знаку надається лише науковцям, співробітникам, викладачам, аспірантам та студентам Херсонського державного аграрного університету. 

Для замовлення послуги необхідно заповнити на кожний документ Бланк замовлення на УДК та надіслати його на електронну скриньку: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.
Бланк-замовлення заповнюється чітко, розбірливо, без довільних скорочень, мовою оригіналу.

Також індекс УДК, авторський знак та додаткову інформацію щодо особливостей класифікації можна отримати у співробітників відділу комплектування, наукової обробки літератури та наукометрії(гол.корпус, 1 поверх).

Згідно з ДСТУ 4861:2007 «Інформація та документація. Видання. Вихідні відомості», вихідні відомості кожного видання повинні містити т.зв. «шифр зберігання видання», який складається з класифікаційних індексів Універсальної десяткової класифікації (УДК) та авторського знака. Один і той самий шифр зберігання проставляється на весь тираж одного видання і розміщується у верхньому лівому куті звороту титульного аркуша видання у такій послідовності:

-          УДК – пробіл – шифр

-          авторський знак починається під першою цифрою індексу УДК.

Індекс УДК визначають за темою (змістом) видання. Незважаючи на те, що УДК інколи вважається лише «бібліотечним» кодом, він має більш широке коло використання: він повинен максимально точно відобразити зміст видання та забезпечити в подальшому його швидкий та легкий пошук не лише в Україні, а й у світі.

Спробуйте визначити індекс УДК самостійно!

Авторські таблиці (двозначні). Для російської і української мов